CSI / RusiaInternațional

VIDEO/ Ambasadorul Rusiei la ONU a părăsit furios o reuniune a Consiliului de Securitate. „E mai ușor să nu ascultați adevărul”

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasile Nebenzia, a ieșit din încăpere în timpul ședinței a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, după ce președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a spus că invazia rusă din Ucraina este responsabilă pentru criza alimentară globală, relatează BBC și Reuters.

„Domnule ambasador al Federației Ruse, să fim sinceri, Kremlinul folosește proviziile de hrană ca pe o rachetă invizibilă împotriva țărilor în curs de dezvoltare”, a spus Michel în timpul reuniunii Consiliului de Securitate de la New York.

„Consecințele dramatice ale războiului Rusiei se răspândesc pe tot globul, iar acest lucru duce la creșterea prețurilor la alimente, împinge oamenii în sărăcie și destabilizază regiuni întregi. Rusia este singura responsabilă pentru această criză alimentară”, a continuat oficialul european declarația care a provocat furia ambasadorului rus.

Charles Michel a adăugat că el însuși a văzut milioanele de tone de cereale oprite în portul ucrainean Odesa din cauza blocadei navale impuse de Rusia și a acuzat Moscova că a furat cereale din Ucraina și a împiedicat însămânțarea și recoltarea culturilor din cauza activităților sale militare din țara vecină.

Astfel, în fața acestor acuzații, Vasile Nebenzia a părăsit întrunirea.

„Puteți să părăsiți încăperea, poate e mai ușor să nu ascultați adevărul”, i-a spus Michel. Ulterior, ambasadorul rus la ONU a declarat pentru Reuters că nu a putut rămâne la ședință din cauza „minciunilor pe care Charles Michel a venit să le răspândească”.

Porturile ucrainene de la Marea Neagră, precum și exporturile din țară sunt blocate în prezent de Rusia care controlează mare parte din țărmul Ucrainei. În contextul războiului, prețurile la cereale, uleiuri de gătit, combustibil și îngrășăminte au crescut.

Rusia și Ucraina asigură împreună aproape o treime din livrările globale de grâu. De asemenea, Rusia este un mare exportator de îngrășăminte, iar Ucraina livrează în alte țări cantități importante de porumb și ulei de floarea soarelui.

Sursa: Libertatea.ro


comentarii

  1. Îl parafrazez pe regretatul Dum. Matcovschi:

    ”Mai mizeri decât rușii, doar rușii pot fi,
    Mai barbari decât rușii, doar rușii pot fi,
    Mai lași decât rușii, doar rușii pot fi,
    Mai minciunoși decât rușii, doar rușii pot fi !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.