CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Blindatele ucrainene au trecut de ultima linie a sistemului de apărare rusesc din Zaporojie: Rușii au adus degeaba trupe de elită acolo

Blindate ucrainene operează dincolo de ultima linie a dispozitivului defensiv rusesc pe care forțele ucrainene din vestul regiunii Zaporojie îl străpung în prezent, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, adăugând că totuși nu poate afirma încă faptul că trupele Kievului au străpuns complet acest strat de apărare al inamicului, scrie Hotnews.ro.

Imaginile geolocalizate postate joi indică faptul că vehiculele blindate ucrainene au avansat la sud de șanțurile antitanc rusești și de obstacolele de tip „dinți de dragon” care fac parte dintr-un triplu strat de apărare și s-au angajat în lupte limitate imediat la vest de Verbove (18 km sud-est de Orihiv). Cu toate acestea, nu este clar dacă forțele ucrainene au rămas pe aceste poziții.

Acesta este primul caz observat de forțe ucrainene care operează cu vehicule blindate dincolo de apărarea rusă în trei straturi. Prezența vehiculelor blindate ucrainene dincolo de ultima linie a actualului dispozitiv defensiv rusesc indică faptul că ucrainenii și-au consolidat suficient de bine breșa făcută prin primele două linii ale acestui strat pentru a trece vehicule prin această breșă.

Semne importante de progres în contraofensiva ucraineană

Forțele ucrainene au suprimat probabil artileria rusă și alte sisteme antitanc din zonă suficient de mult pentru a-și aduce vehiculele în față.

Capacitatea ucrainenilor de a aduce vehicule blindate către – și prin – cele mai formidabile apărări rusești și de a opera aceste vehicule în apropierea pozițiilor defensive rusești pregătite în prealabil sunt semne importante de progres în contraofensiva ucraineană.

Imagini geolocalizate suplimentare publicate miercuri și joi indică faptul că forțele ucrainene au avansat, de asemenea, la vest și sud-vest de Verbove.

Wall Street Journal (WSJ) a scris joi că forțele ucrainene au străpuns cu vehicule blindate principala linie defensivă rusă din vestul regiunii Zaporojie, citând un ofițer ucrainean anonim care luptă în zonă. WSJ a afirmat, de asemenea, că forțele ucrainene au avansat până la marginea localității Novoprokopivka (la 16 km sud de Orihiv), deși ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestei informații până joi noapte, când Institutul a publicat ultima sa evaluare.

Forțele rusești care se apără în prezent în vestul regiunii Zaporojie nu au reușit să împiedice forțele ucrainene să avanseze încet, dar constant, de la jumătatea lunii august.

Rușii au adus degeaba trupe de elită

ISW a observat constant că forțele ucrainene fac progrese lente, dar regulate în vestul regiunii Zaporojie, în ciuda redistribuirii laterale de către armata rusă a unor elemente ale unor unități relativ de elită pentru a consolida operațiunile defensive rusești în vestul regiunii Zaporojie.

Armata rusă a redislocat lateral elemente ale Diviziei 7 de trupe aeropurtate (VDV) și ale Diviziei 76 VDV în zona Robotîne la jumătatea lunii august pentru a respinge atacurile ucrainene și, posibil, pentru a ușura activitatea elementelor Brigăzilor Separate 22 și 45 ale Spetsnaz care au contraatacat împotriva avansurilor ucrainene în timpul fazelor anterioare ale operațiunilor de ofensivă ucrainene.

Imagini geolocalizate publicate miercuri și joi arată elemente ale Brigăzii 22 Spetsnaz care operează la vest de Verbove (18 km sud-est de Orihiv), sugerând că comandamentul rus a transferat tactic elemente ale Brigăzii 22 Spetsnaz pentru a sprijini elementele VDV observate deja în defensivă în zonă.

Un soldat ucrainean care luptă în sudul Ucrainei a declarat pentru WSJ într-un articol publicat joi că trupele rusești care apără tranșeele din linia întâi sunt „de slabă calitate”, dar că trupele de asalt care contraatacă sunt „mai puternice.”

Declarațiile soldatului ucrainean sunt în concordanță cu observațiile ISW conform cărora trupele rusești Spetsnaz și VDV, unele relativ de elită, par a fi principalele elemente de contraatac în vestul regiunii Zaporojie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *