Actualitate

(VIDEO) Chișinău: Un tânăr a fost reținut chiar în timp ce procura heroină

Astfel, angajații Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura sectorului Ciocana, mun.Chișinău la finele lunii iunie au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane specializat în comercializarea drogurilor de tip heroină și amfetamină, odată cu reținerea unui suspect.

Tînărul a fost reținut chiar în timp ce procura heroină pentru consum propriu, precum și pentru a transmite altor consumatori de droguri. Asupra acestuia, polițiștii au depistat 2 pachețele cu heroină.

Urmare a măsurilor operative de investrigații întreprinse de oamenii legii, dar și cu ajutorul persoanei reținute care a colaborat cu organul de urmărire penală, au fost identificați alți 3 membri ai grupării criminale precum și lichidarea a circa 20 de celule de distribuție a drogurilor, preponderent în sectorul Ciocana.

În cadrul perchezițiilor corporale, în automobilele și domiciliile acestora s-a depistat și ridicat mai multe pachetele din folie de staniol, în interior cu masă solidă de tip heroină și amfetamină, pregătite pentru comercializare, cîntar electronic la scară mică, telefoane mobile, mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 15 000 de lei, precum și alte obiecte interzise în circuitul liber.

Heroina era comercializată de către bănuiți cu 100 euro/gr, amfetamina – 400 lei/gr.

În total au fost ridicate aproximativ 4 gr de heroină și aproximativ 5 gr de amfetamină. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 10 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *