Externe

VIDEO/ Cum l-a făcut Volodimir Zelenski să râdă pe Boris Johnson în timp ce se adresa Parlamentului

Marți, Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat prin videoconferință parlamentului Ucrainei, fiind primul lider occidental care a făcut un asemenea gest, după ce liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, la rândul său, a luat la rând parlamentele din Vest și le-a transmis mesaje politicienilor, după invazia țării sale de către forțele ruse.

Boris Johnson a anunțat un nou ajutor militar de peste 350 de milioane de euro pentru țara atacată de armata Moscovei, susținând că este dreptul ucrainenilor de a se apăra împotriva agresiunii ucigașe a lui Putin.

În timpul discursului ținut în fața Parlamentului de la Kiev, oficialul britanic l-a lăudat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru curajul său, dar cei doi lideri au avut și un moment de destindere. De fapt, Volodimir Zelenski, aflat în Rada ucraineană, l-a făcut să râdă pe premierul britanic, în momentul în care a enumerat toate personalitățile britance care susțin Ucraina.

„Sancțiunile împotriva Rusiei, embargoul energetic, blocarea activelor, acestea sunt lucruri normale, foarte simple, dar nu mai puțin importante, simbolice. Steaguri albastre și galbene flutură în Marea Britanie, în Trafalgar Square și în Downing Street. Suntem susținuți la Londra, Edinburgh, Cardiff, Belfast. Suntem susținuți de Liverpool, Manchester și sute de alte orașe din această țară puternică. Ucraina este susținută de Ducele și Ducesa de Cambridge, de Sir Paul McCartney, Elton John și Sting. Ucraina este susținută de Richard Branson, J.K. Rowling, familia Beckham, Benedict Cumberbatch, muzicienii Queen, Pink Floyd, Deep Purple, Ed Sheeran. Ucraina este susținută de actorii Hugh Laurie, Stephen Fry, Keith Harrington, Emilia Clarke, Daniel Radcliffe și, desigur, Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a”, a declarat Volodimir Zelenski, spre amuzamentul lui Boris Johnson.

În momentul în care președintele ucrainean a rostit numele Reginei Elisabeta, parlamentarii ucraineni s-au ridicat în picioare și au aplaudat.

„Este un conflict care nu are niciun fel de ambiguități morale sau zone gri. Este vorba despre dreptul ucrainenilor de a se apăra împotriva agresiunii violente și ucigașe a lui Putin. Este vorba despre dreptul Ucrainei la independență și autodeterminare în fața revanșismului nebun și imperialist al lui Putin. Este vorba despre democrația ucraineană împotriva tiraniei lui Putin, despre libertate împotriva oprimării. Este vorba despre ceea ce este corect și ceea ce este greșit. Este vorba despre bine și rău. De aceea, Ucraina trebuie să învingă. Când ne uităm la eroismul poporului ucrainean și la curajul liderului vostru, Volodimir Zelenski, știm că Ucraina va învinge”, a declarat premierul Boris Johnson.

Pentru liderul de la Londra nu este primul gest inedit pe care îl face față de Ucraina. La începutul lunii trecute, el a venit într-o vizită-surpriză și s-a plimbat alături de Volodimir Zelenski pe străzile din Kiev, luându-i prin surprindere pe localnici, de la care a primit și un obiect tradițional: celebra ploscă în formă de cocoș.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *