Internațional

VIDEO devenit viral: Cum a cerut ministerul ucrainean al Apărării Franței să își demonstreze „dragostea”

Muzică de Serge Gainsbourg, şarm francez şi asfinţit de soare: armata ucraineană a dat peste cap tot codul de comunicare militară printr-un videoclip în care cere Parisului să dea dovadă de „romantism” prin trimiterea de noi piese de artilerie Caesar, informează miercuri Reuters și Agerpres.

Războiul nu se face cu flori, însă Kievul va avea meritul că a încercat.

Clipul difuzat pe contul de Twitter al Ministerului Apărării ucrainean este, fără îndoială, versiunea cea mai originală a tuturor solicitărilor Kievului de a spori ajutorul militar occidental în lupta sa împotriva Rusiei, remarcă AFP.

„Gesturile romantice iau diverse forme”, se poate citi în acest clip, în timp ce se derulează imagini cu trandafiri, ciocolată, apusuri pe malul Senei, cu Turnul Eiffel pe fundal, şi chiar cu doi îndrăgostiţi îmbrăţişaţi.

„Însă dacă vreţi cu adevărat să ne câştigaţi inimile, nimic nu se compară cu artileria de 155 de mm autopropulsată şi extrem de mobilă”, continuă acest videoclip de 41 de secunde, pe imagini cu tunuri Caesar şi având ca fond sonor eroticul „Je t’aime moi non plus” al lui Serge Gainsburg şi Jane Birkin.

Săptămâna trecută, președintele Franței, Emmanuel Macron a confirmat că Parisul intenţionează să trimită Ucrainei alte şase tunuri Caesar, în plus faţă de cele 18 deja livrate.

Aceste tunuri, vârf de gamă al artileriei franceze, au o rază de acţiune de 40 de kilometri.

Franța va trimite tancuri suplimentare în România

„Merci beaucoup, France”, conchide clipul, în franceză în text, cu fotografii ale preşedinţilor francez şi ucrainean, înainte de a continua în engleză: „Trimiteţi mai multe vă rugăm”.

Clipul video a devenit viral pe reţelele sociale și este difuzat cu aceste câteva cuvinte: „Sophie Marceau…. Isabelle Adjani… Brigitte Bardot…. Emmanuel Macron!… şi (tunurile) CAESAR!”.

Postarea acestui videoclip are loc la două zile de la bombardamentele ruse de mare amploare asupra mai multor oraşe ucrainene şi instalaţii ucrainene, bombardamente ce au relansat dezbaterea asupra unei întăriri a capacităţilor defensive ale Kievului cu ajutorul aliaţilor săi occidentali, relatează sursele citate.

Marți, ministerul Apărării din Franţa a anunţat că-şi sporeşte sprijinul pentru flancul estic al NATO, astfel, trimiţând mai multe tancuri în România, avioane de luptă Rafale în Lituania şi infanterie în Estonia, dar nu a spus nimic despre Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *