Actualitate

VIDEO/ Dintr-o lovitură! Doi recidiviști, plasați în arest pentru acțiuni de șantaj

Potrivit declarațiilor acestora, pentru aceste fapte ei ar fi primit suma de 5000 de dolari, de la un bărbat din SUA, originar din Moldova. Scopul urmărit era obținerea sumei de bani pretinse, în baza unei datorii inventate, pretinse în dolari americani, care în valută națională constituie peste 1,4 milioane lei.

Astfel, aceștia ar fi închiriat un automobil cu care s-au deplasat la domiciliul părinților victimei în Strășeni, prin care i-au transmis acestuia mesaje de intimidare. În același scop, cei doi au creat o pagină cu date false în rețelele de socializare și-i trimiteau victimei mesaje de amenințare.

Ca urmare a acumulării probatoriului, la 31 ianuarie 2022, oamenii legii au inițiat acțiuni de reținere și percheziții la domiciliile celor doi, de unde au ridicat banii transferați pentru acțiunile de șantaj, suporturi informative și alte mijloace probatorii.

Cei doi au vârste cuprinse între 30 și 35 de ani și au fost anterior judecați pentru diverse infracțiuni. Ulterior reținerii lor, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea, iar instanța de judecată examinează demersurile de plasare a acestora în arest preventiv, pentru 30 de zile.

Actualmente, se întreprind și alte acțiuni de investigații precum și de urmărire penală în privința tuturor bănuiților implicați în acest caz.

Sursa: echipa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *