Actualitate

VIDEO/ Doi minori erau impuși să se prostituieze. Poliția a reținut două tinere de 20 ani

Victimele, o fată de 16 ani și un băiat de 19 ani, erau obligați să presteze servicii sexuale, pentru care traficantele primeau între 500 și 1500 de lei de la un beneficiar. Aceștia, deserveau între 5 și 8 clienți pe zi.

Suspectele au profitat de faptul că victimele fac parte din categoria celor vulnerabili, minora fiind crescută doar de bunică, iar băiatul fiind dintr-un orfelinat, acestea cu ușurință i-au convins și i-au adăpostit într-un apartament din Chișinău.

Ulterior, sub pretextul că este necesar de achitat chiria pentru apartament, de cumpărat produse alimentare, dar și alte utilități, aceștia au fost determinați să presteze servicii sexuale contra cost.

Atât minora, cât și tânărul de 19 ani erau impuși să întrețină relații cu clienții identificați prin intermediul unui site de anunțuri. Pentru un act sexual, beneficiarii serviciilor sexuale achitau sume între 500 și 1500 de lei. Banii erau acumulați de către traficanți fără a se împărți cu victimele, ele fiind doar hrănite.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 22 octombrie curent, persoanele suspecte au fost reținute, iar victimele au fost plasate în Centrul de plasament specializat, pentru acordarea asistenței corespunzătoare, inclusiv medicale, una dintre victime fiind testată pozitiv la HIV/SIDA.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de trafic de copii și persoane, riscă pedeapsă cu închisoare
de la 15 la 20 ani.

.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *