Justiție

VIDEO. Escrocherie dirijată din penitenciar. IGP: „Învinuitul găsea victimele pe rețelele de socializare sub pretextul că are nevoie urgentă de bani pentru operația copilului”

Un „grup infracțional specializat în comiterea escrocheriilor”, condus de un învinuit dintr-un penitenciar din Republica Moldova, a fost destructurat de ofițerii Direcție investigații „Sud” a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Cahul, sub conducerea Procuraturii Cahul, relatează Zdg.md.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), deținutul de 30 de ani este condamnat la 12 ani de închisoare pentru „infracțiuni legate de droguri, tâlhării, furturi și escrocherii”.

„În speță, învinuitul găsea victimele pe rețelele de socializare și, sub pretextul că are nevoie urgentă de bani pentru operația copilului de 12 ani, estorca sume de bani, iar doi complici, sora și cumnatul acestuia, aflați la libertate aveau rolul de a primi banii.

Schema a fost deconspirată după ce o femeie de 37 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a însușit de la ea 7000 de euro, sub pretextul că fiica lui ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la inimă. Banii au fost transmiși în tranșe complicilor deținutului”, menționează reprezentanții IGP.

Gruparea a fost documentată timp de cinci luni, iar recent oamenii legii au efectuat mai multe percheziții în penitenciar și la domiciliile complicilor aflați la libertate, unde au depistat și ridicat telefoanele mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte obiecte „ce demonstrează implicarea acestora la săvârșirea infracțiunii”.

Ulterior, pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *