Internațional

VIDEO. Haos în Franța, din cauza reformei pensiilor: Protestatarii dau foc secțiilor de poliție

Joi, la Lorient au loc proteste violente, pe fondul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța. Secția de poliție și subprefectura au fost avariate. Un incendiu amenință secția de poliție, potrivit Le Télégramme.

”Atacuri și pagube inacceptabile împotriva subprefecturii și a secției de poliție din Lorient”, a declarat ministrul Gérald Darmanin pe Twitter cu puțin timp înainte de ora locală 14:00 (15 ora României). Parterul subprefecturii a fost atacat și deteriorat. Secția de poliție a suferit un incendiu și o tentativă de intruziune.

Incendiu la secția de poliție

Ministrul de interne a reacționat la incendiul de la secția de poliție și la tentativa de intruziune a unor militanți cu cagule, în marja manifestației împotriva reformei pensiilor.

Incendiul este prezent în interiorul și în exteriorul curții secției de poliție. Pauline Decker, reporter la Ouest-France, a declarat că ciocnirile durează de mai bine de două ore.

Linda Kebab, o polițistă și delegată sindicală, a declarat că unii polițiști au fost răniți în urma atacului. ”Haos la Rennes și Lorient, unde huligani au profitat de manifestație pentru a ataca violent poliția”.

După intervenția pompierilor și a poliției, incendiul de la secția de poliție a fost ținut sub control. Mai multe geamuri au fost sparte.

Incendiu în fața subprefecturii

În fața subprefecturii, imaginile arată, de asemenea, o tensiune puternică. În fața mulțimii de manifestanți, un fum negru și puternic iese de la intrarea în subprefectură. Această scenă a fost surprinsă și difuzată la prânz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *