Politică

VIDEO. Ignatiev speriat de legea care pedepsește pentru separatism? „Orice transnistran va putea fi urmărit penal”

Votarea și promulgarea legii care prevede pedepse pentru separatism va permite Chișinăului, „cu orice motiv, să urmărească penal orice transnistrean”, susține pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev. Într-un material propagandistic, publicat de presa regională, mai mulți experți susțin că măsura este introdusă anti-democratic.

„Nu ne-au convins că nu vor aplica măsuri represive față de Transnistria. Considerăm că Chișinăul nu exclude că le va aplica. Această lege are multe articole, care permit, cu orice motiv, să urmărească penal orice transnistrean”, susține Ignatiev, scrie Realitatea.md.

Astfel, în reportajul difuzat se face referire și la Găgăuzia. Conform jurnaliștilor de la Tiraspol, și acolo ar exista îngrijorări privind aprobarea și implementarea legii.

Menționăm că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat în primă lectură un proiect de lege care introduce opt noi articole în Codul penal, inclusiv noțiunea de „separatism” și „conspirație împotriva Moldovei”. De asemenea, în Codul penal va fi introdus și concepte precum „subiect anticonstituțional”, „putere autoproclamată” și „structură informațională ilegală”.

Kremlinul, la fel, se arăta vizibil deranjat după ce Parlamentul de la Chișinău a votat în prima lectură proiectul de modificare a Codului Penal și introducerea pedepselor pentru separatism. Anterior, Maria Zaharova susținea că asemenea măsuri nu vor contribui la soluționarea conflictului transnistrean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *