Actualitate

VIDEO/ Ivan Stanîi, fostul lider al organizației de tineret a PSRM, și alți cinci tineri – pe banca acuzaților pentru comerț de droguri

Potrivit documentării efectuate sub supravegherea ofițerilor Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, indivizii au pus în vânzare droguri de tip PVP (denumite „sare”), prin internet, în întreaga republică. Inculpații au vârste cuprinse între 20 și 25 de ani și sunt originari Briceni, Fălești, iar o inculpată este originară din Chișinău. Printre aceștia două persoane care au mai fost condamnate anterior, inclusiv pentru circulație ilegală de droguri. Aceștia acționau în cadrul unui grup infracțional bine organizat, cu structură ierarhică și, deci, cu diferite roluri pentru fiecare membru, începând de la „manager general”, până la curieri și ambalatori ai drogurilor.

În cadrul perchezițiilor oamenilor legii la domiciliile acestora și locurile de livrare a drogurilor, în august 2021, oamenii legii au ridicat cantități de PVP care depășesc trei kilograme.

Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor bănești ridicate de la aceștia, în sumă de peste 80.000 lei.

Actualmente, unul din cei șase se află în arest preventiv, așa cum contestarea de către procurorii PCCOCS a eliberării altor cinci din arest preventiv, prin plasarea în arest la domiciliu a altor doi și instituirea interdicției de a părăsi țara pentru alții trei a fost respinsă de către judecători. Potrivit legii penale, faptele incriminate membrilor grupului infracțional se pedepsesc cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Anterior, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților alți doi membri ai acestui grup infracțional, în august 2021. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei șase se prevalează de prezumția nevinovăției.

Pe 7 septembrie, organizația de tineret a Partidului Socialiștilor (PSRM) a confirmat că unul dintre liderii acesteia, Ivan Statnîi, a fost reținut, fiind vizat într-un dosar privind comercializare de droguri. Într-un comunicat de presă, reprezentanți „Gărzii Tinere” au anunțat că au suspendat calitatea lui Ivan Statnîi de membru al organizației pe durata anchetei.

De asemenea, tinerii socialiștii au menționat că pledează împotriva traficului și consumului de droguri.

Vă amintim că Ivan Statnîi, care era liderul organizației Botanica al „Gărzii Tinere”, ar fi fost implicat și în bătaia filmată de liderul AUR Moldova Vlad BIlețchi, în timpul campaniei electorale pentru parlamentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *