Externe

VIDEO/ Lupte grele la Severodonețk. Rușii avansează dinspre periferie spre centrul orașului

În estul Ucrainei se duc bătălii grele pentru orașul Severodonețk, considerat ultimul punct aflat încă sub controlul forțelor de apărare ucrainene în regiunea Lugansk. Trupele ruse avansează dinspre periferie spre centrul orașului, însă ucrainenii continuă să se apere, blocând o ofensivă masivă a Moscovei în tot Donbasul.

Bombardamentele rușilor au transformat o mare parte din oraș în ruine, armata lui Putin distrugând aproape toate casele din Severodonețk.

Rușii au intrat în periferiile de sud-est și de nord-est ale orașului, dar apărarea ucraineană a încetinit campania rusă din regiunea Donbas.

Ascunși printre ruine, soldații ucraineni continuă să apere orașul și civilii rămași acolo de bombardamentele constante ale forțelor ruse.

„Liderul” separatist a declarat agenției de presă de stat rusă că luptele au loc în oraș, dar forțele ruse nu avansează atât de rapid pe cât s-ar fi putut spera.

Pe măsură ce rușii și-au mutat operațiunile în est, după eșecul de a cuceri Kievul, cucerirea orașului Severodonețk a devenit un obiectiv-cheie pentru Moscova pentru a putea controla întregul Donbas. Asaltul a transformat localitatea în „noul Mariupol” cu bombardamente constante, civili adăpostiți în buncăre fără apă sau electricitate, opțiuni limitate de evacuare și numai ruine.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *