ExterneRăzboi

VIDEO/ Lupte intense în Herson. Forțele armate ucrainene au lovit din nou podul peste Nipru

Marți, Preşedinţia Ucrainei a anunţat că în „aproape întreaga” regiune Herson din sudul ţării, ocupată de ruși, se dau „lupte intense”, transmite AFP. Imagini cu bombardamente din Herson, Harkov și în Nova Kahovka au fost publicate online, transmite Digi24.

Toată ziua şi noaptea de luni s-au semnalat explozii puternice în regiunea Herson, a anunțat conducerea de la Kiev la informarea de dimineaţă.

„Forţele armate ucrainene au început acţiuni ofensive pe diverse direcţii”, a mai anunţat preşedinţia, susţinând că au fost distruse mai multe depozite de muniţii şi toate podurile mari peste Nipru.

Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean, a declarat într-un interviu că forțele ucrainene bombardau de asemenea feriboturile din regiunea Herson pe care Moscova le folosește pentru a alimenta teritoriul ocupat de ruși pe malul vestic al râului Nipru. Însă a avertizat ucrainenii să nu se aștepte la o victorie rapidă în sud, transmite The Guardian.

Contraofensiva ucraineană anunţată luni vizează recucerirea oraşului Herson, care înainte de războiul declanşat de Rusia avea 280.000 de locuitor.

Regiunea Herson este vitală pentru agricultura Ucrainei şi are şi un rol strategic, fiind vecină cu peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014 şi folosită ca bază pentru invazia actuală.

Luni seara, Moscova susținea că a oprit ofensivele ucrainene, care „au dat greş lamentabil” în Herson şi în regiunea alăturată Nikolaev. AFP precizează că afirmaţiile părţii ruse nu au putut fi verificate imediat din surse independente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *