Actualitate

VIDEO/ Moment jenant de Ziua Națională a României. Un jandarm a căzut de pe cal în timp ce încerca să-l încalece

Un utilizator de pe Facebook a surprins niște imagini cu un jandarm care, după ce s-a chinuit să încalece un cal, a căzut de pe acesta. Ba mai mult, respectivul era să fie rănit de animal. Incidentul a avut loc în zona Piața presei Libere, în timp ce la Arcul de triumf avea loc parada de Ziua Națională a României.

Jandarmeria Română a reacționat printr-un comunicat în care precizează că ”a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă”.

„În legătură cu imaginile apărute în mediul online, în care un jandarm a fost surprins într-o situație reprobabilă, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Incidentul a avut loc în data de 1 decembrie a.c., în zona Pieței Presei Libere. Bărbatul în cauză este angajat al unității noastre. La intrarea în serviciu, acesta, împreună cu toți ceilalți colegi, au fost verificați de șeful nemijlocit, nefiind constatate situații care să împiedice executarea serviciului. Pentru evitarea unor astfel de situații viitoare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun. Jandarmeria Capitalei dezaprobă cu fermitate un astfel de comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare. Ca de fiecare dată, instituția noastră se delimitează de orice formă de toleranță asupra încălcării legilor și a regulamentelor militare după care funcționează. Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat. Vă asigurăm că Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București își desfășoară activitatea în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.“, a transmis Jandarmeria Română.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *