Actualitate

(VIDEO) Nicu Popescu recunoaște că a GREȘIT: „Folosirea acestei sintagme a fost o GAFĂ, o gafă pe care o REGRET”

„În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică.

În același timp cred că este foarte important să privim și în viitor, acolo unde avem o agendă europeană foarte încărcată.

Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană pentru că doar așa țara noastră va reuși să depășească această fază de criză poilitică și economică în care am fost aruncați în ultimii ani”, a declarat Nicu Popescu.

Menționăm că ieri după declarațiile respective, ministrul a declarat că „în timpul conflictului din 1992 ne-am aflat într-o stare regretabilă în care unii cetățeni ai Republicii Moldova s-au aflat în stare de conflict armat cu alți cetățeni ai Republicii Moldova”.

Precizările au fost făcute după ce Nicu Popescu a calificat, ieri, la București, conflictul de la Nistru drept război civil.

Igor Dodon îl laudă pe Nicu Popescu care a spus că războiul ruso-moldovenesc a fost „civil”: „Este o poziție echilibrată”

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.