CSI / Rusia

VIDEO. O nouă explozie în apropiere de baza militară Engels. Un ”obiect neidentificat” doborât de apărarea antiaeriană

În ziua în care Moscova a lansat un nou atac puternic asupra Ucrainei, cu peste 120 de rachete, susțin oficialii de la Kiev, în Rusia un „obiect neidentificat” a fost doborât de un sistem de apărare aeriană în apropiere de baza militară Engels din regiunea Saratov. Anunțul a fost făcut de șeful regiunii Roman Busargin, relatează presa rusă.

Mai mulți locuitori din Engels au relatat joi dimineață că au auzit explozii în oraș, însă guvernatorul regional a dat asigurări că totul este în regulă, potrivit Hotnews.

„Sistemul de apărare aeriană de pe teritoriul districtului Engels a funcționat. Un obiect neidentificat a fost distrus. La fața locului au fost trimise serviciile operative. Nu există nicio amenințare la adresa siguranței locuitorilor”, a mai menționat guvernatorul.

Aerodromul Engels găzduiește aviația strategică a Rusiei. În cursul lunii decembrie, această bază aeriană a fost atacată de două ori. Potrivit presei ruse, acestea au fost lovituri cu drone ucrainene.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea atacurilor din Rusia, dar a spus totuşi că astfel de incidente sunt ”karma” pentru invazia Rusiei, noteză sursa citată.

Vă amintim că la 26 decembrie, la baza aeriană Engels, au fost raportate explozii, la sute de kilometri depărtare de linia frontului, iar trei militari ruşi au fost ucişi. Baza este situată în apropierea oraşului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova. Aceasta a mai fost lovită pe 5 decembrie, atunci când Rusia a acuzat ca fiind atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti, transmite Observatornews.

Menționăm că baza, care se află la aproximativ 730 km sud-est de Moscova şi la sute de kilometri de linia frontului în Ucraina, a mai fost lovită pe 5 decembrie, când Rusia a spus că și o altă bază aeriană a fost atacată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *