Actualitate

VIDEO/ PCCOCS și SPIA au deconspirat mai multe cazinouri clandestine din țară. Zeci de persoane, prinse jucând și mii de lei ridicați

A fost deconspirată activitatea ilegală a unei săli de cazinou într-o încăpere din municipiul Chișinău. Polițiștii au depistat 11 persoane, fiind ridicate 6 mese de poker, fișe de poker, mijloace bănești, telefoane mobile etc. În urma audierilor s-a constatat că sala a fost luată în chirie de la un agent economic, fiind amenajată drept un cazinou.

O altă descindere în forță a polițiștilor și procurorilor, în comun cu angajații SPIA a MAI, a avut loc în localitatea Chirsova, raionul Comrat, unde într-o încăpere își desfășura activitatea ilegală o sală cu jocuri de noroc, scrie echipa.md.
În momentul operațiunii, polițiștii au depistat în local 15 persoane. La fel, au fost ridicate mai multe tipuri de substanțe narcotice, un aparat confecționat artizanal pentru consumul marijuanei, un pumnal, mai multe telefoane mobile, fișe pentru joc, precum și circa 40 de mii de lei.

Totodată s-a stabilit că patru dintre ei au fost anterior judecați pentru furturi, jafuri, trafic de droguri şi apartenență la organizații criminale. În ultima perioadă au fost intensificate verificările ce țin de cazurile de jocuri de cărți cu mize pe bani, care duc la consecințe grave, după ce corpurile neînsuflețite a doi bărbați de 25 și 26 de ani au fost descoperite într-o fâșie forestieră.

Victimele, care își asigurau existența din jocurile la cărți, au fost ucise în bătăi, după ce ar fi trișat și ar fi câștigat circa trei mii de euro. Indivizii cu care au jucat, toți cu antecedente penale, ar fi vrut să „își ia revanșa” și i-au chemat pe cei doi să mai joace o partidă, însă i-au snopit în bătaie, după care i-au abandonat în fâșia forestieră.

În prezent sunt efectuate măsuri de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi atragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *