Actualitate

VIDEO/ Pe străzile din Donețk sună sirena. Locuitorii sunt evacuați în Rusia, potrivit șefului autoproclamatei republici

Liderul din Donețk, Denis Pușilin, acuză Ucraina că ar planifica un atac.

„Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy va ordona în curând armatei să treacă la ofensivă și să pună în aplicare un plan de invadare a teritoriului republicilor populare Donețk și Luhansk”, a declarat Denis Pușilin.

Acesta a mai declarat că autoritățile de la Kiev ar mări numărul de trupe în zona de conflict. O declarație similară a fost făcută și de liderul din Lugansk, Leonid Pasecinik.

Acesta a anunțat evacuarea civililor în Rusia și a instruit agențiile să asigure acest proces. Pe de altă parte, presa din Ucraina scrie că mercenarii pro-ruși continuă bombardamentele intense. Aceștia ar fi tras și asupra unei coloane de ajutor umanitar ONU, aflată la un punct de control.

Amintim că, pe 17 februarie, o grădiniță din Lugansk a fost bombardată, în timp ce copiii se aflau în clădire. Două educatoare au fost rănite. Ulterior, Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc de provocări și încălcarea acordurilor de la Minsk, care presupun încetarea focului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *