Actualitate

VIDEO. Polițiștii au deconspirat circa 35 de tone de produse petroliere comercializate ilegal

Potențialii cumpărători achitau un preț pentru un litru de combustibil (diminuat celor afișate la stațiile PECO), iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă, fiind depistate înscrisuri de ciornă și mijloace bănești nejustificate.

În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere, s-a stabilit că pompele nu dispuneau de dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă și de control cu memorie fiscală conectate la distribuitor, pe mijloace de măsurare nu s-au depistat inscripții de identificare (tip, număr de uzina, doza sau capacitate după caz, producătorul), precum și lipsa marcajelor metrologice, fapt ce contravine legislației privind comercializarea produselor petroliere. oamenii legii în urma măsurilor întreprinse au depistat circa 34.700 de litri de produse petroliere, valoarea totală a prejudiciului cauzat urmează a fi estimată.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii legale. Pe aceste fapte au fost inițiate 7 cauze contravenționale pentru ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum și comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât stațiile de alimentare autorizate”, iar dacă vinovăția va fi demonstrată, persoanele riscă amenzi de până la 30 000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *