Internațional

VIDEO. Premieră în istoria filmelor documentare: un grup de ruși se predă ucrainenilor cu tot cu blindatul pe care-l conduceau / Rusia a devenit cel mai mare furnizor de arme al Ucrainei

Premieră în istoria filmelor documentare: un grup de ruși se predă ucrainenilor cu tot cu blindatul pe care-l conduceau. O filmare devenită virală pe Twitter arată că un transportor de tip BMP-2 – un vehicul blindat de infanterie, produs în URSS, din 1980 – a ajuns intact pe mâna Kievului, cu ajutorul militarilor ruși.

Premieră în istoria filmelor documentare

Din clipul postat pe Twitter este evident că partea ucraineană știa că rușii se vor preda, i-a așteptat și a filmat întreaga scenă. Blindatul a apărut în zona în care așteptau ucrainenii cu steagul alb fluturând, cei trei militari care-l operau s-au dat jos, au fost întinși pe burtă și percheziționați, în timp ce mai mulți militari ai Kievului supravegheau zona.

Operațiunea s-ar fi petrecut în zona Herson, unde armata ucraineană este în ofensivă. Ucraina are un canal de Telegram cu instrucțiuni pentru militarii ruși care vor să se predea. Numărul poate fi apelat gratuit. New York post scrie, azi, că mii de ruși apelează acest număr, spunând că vor să trăiască. De altfel, proiectul se numește „Vreau să trăiesc”.

În plus, Ucraina oferă recompense substanțiale rușilor care se predau cu tot cu echipament.

Un astfel de blindat este recompensat de Ucraina cu 50.000 de dolari. cea mai mare recompensă: una avion, pentru care Kievul plătește un milion de dolari.

„Rusia a devenit cel mai mare furnizor de arme al Ucrainei. 320 de tancuri au fost transferate în Ucraina de Vest, iar alte 421 au fost abandonate de Rusia și puse în serviciul Ucrainei. Vehicule de luptă ale infanteriei, 210 din vest, 445 din Rusia, vehicule blindate, 40 din Vest și 192 din Rusia”, scrie pe Twitter un fost membru al unității americane de elită SEAL Team Six, Chuck Pfarrer.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *