CSI / RusiaExterneRăzboi

VIDEO. Președintele Ucrainei: „Rusia pierde lupta. Veți fi uciși unul câte unul”

Ziua- 221 a războiului pornit de Putin în Ucraina. Forțele armate ucrainene au cucerit orașul-cheie Liman din estul ocupat al Ucrainei, în timp ce cecenul Kadîrov a făcut apel la posibila utilizare a armelor nucleare. Totodată, consilierul prezidenţial Mihailo Podoleak a afirmat că Ucraina nu va negocia cu Vladimir Putin, subliniind că nu este cazul de discuţii cu cei care ”calcă pe cadavre”.

Zelenski: „Rusia pierde lupta. Lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale”

ACTUALIZARE 09:30 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în mesajul de sâmbătă noapte către popor că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale, transmite agenția Ukrinform. Liderul de la Kiev a anunțat că în cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas şi vor fi şi mai multe. Zelenski a mulţumit preşedintelui Biden şi Congresului SUA pentru că au oferit un sprijin suplimentar de peste 12 miliarde de dolari Ucrainei.

„Se încheie încă o săptămână pe care inamicul a vrut neapărat să ne-o facă deosebit de grea, dar a făcut-o cu adevărat grea, pentru el însuşi, pentru Rusia însăşi. Astăzi, şi mai multe voci din lume s-au alăturat pentru a condamna pseudo-referendumurile şi încercarea Rusiei de a anexa teritoriul nostru – teritoriul Ucrainei. Sunt recunoscător pentru fiecare astfel de voce. Ca urmare, avem deja zeci de declaraţii care susţin în mod clar Ucraina şi dreptul internaţional şi condamnă Rusia pentru acest nou pas agresiv”, a spus Zelenski. 

„Principalul lucru este rezistenţa noastră împreună cu voi, protecţia noastră împreună cu voi, mişcarea noastră împreună cu voi spre eliberarea întregului teritoriu ucrainean”, a mai spus liderul de la Kiev.

Președintele Zelenski a arată că „Rusia a pus în scenă o farsă în Donbas, o farsă absolută, pe care a vrut să o prezinte drept un presupus referendum”.

„Au reprezentat ceva acolo, au dus mitraliere în jurul caselor, au purtat bucăţi de hârtie, propagandiştii au filmat toate acestea în partea din Donbas pe care o controlau. Şi acum un steag ucrainean se află acolo. În cursul acestei săptămâni, au fost mai multe steaguri ucrainene în Donbas. Vor fi şi mai multe peste o săptămână”, spune Volodimir Zelenski. 

„Ce este atunci un pseudo-referendum? Există două regiuni din Doneţk? Două sate din Yampil, regiunea Doneţk? Există două sate din Torske? Mişcarea ucraineană va continua. Steagul ucrainean se află deja în Lyman, regiunea Doneţk. Acolo încă se mai poartă lupte. Dar nu există nicio urmă de pseudo-referendum acolo. Este logic pentru Ucraina. Iar pentru inamic, vor fi din ce în ce mai multe astfel de „nepotriviri”, a mai spus liderul de la Kiev. Volodimir Zelenski a afirmat că „acesta este primul clopoţel care ar trebui să se audă la toate nivelurile guvernului rus”. 

„Până când nu veţi rezolva cu toţii problema cu cel care a început totul, care a pornit acest război fără sens pentru Rusia împotriva Ucrainei, veţi fi ucişi unul câte unul, făcând ţapi ispăşitori, pentru a nu admite că acest război este o greşeală istorică pentru Rusia. Ucraina se va întoarce pe cont propriu. Atât în est, cât şi în sud. Şi ceea ce au încercat să anexeze acum, şi Crimeea, care se numeşte anexată din 2014. Steagul nostru va fi peste tot. Vor fi pedepsiţi cei care au comis această crimă de agresiune împotriva statului nostru independent”, a ținut să mai transmită Zelenski.

Liderul ucrainean a mai afirmat că, după ce în urmă cu 76 de ani Tribunalul de la Nürnberg şi-a încheiat activitatea, „un alt tribunal va avea loc în mod inevitabil, care va pune capăt carierelor tuturor celor responsabili de această ”operaţiune specială” rusă împotriva sistemului internaţional, care a început în 2014 şi a devenit la scară largă la 24 februarie, şi care se va încheia datorită eroismului poporului nostru”.

„Astăzi, încă nu ştim în ce zi se va întâmpla acest lucru. Dar ştim că ziua victoriei noastre va veni. Va fi cu siguranţă. Iar după ea va fi ziua judecăţii pentru rusalişti. Va fi cu siguranţă. Le mulţumesc tuturor celor care aduc acest moment mai aproape. Cine se apropie zilnic de el. Mulţumesc tuturor celor care luptă şi muncesc pentru victoria noastră! Mulţumesc tuturor celor care ne ajută! Mulţumesc preşedintelui Biden şi Congresului SUA pentru că au oferit un sprijin suplimentar de peste 12 miliarde de dolari. Aceasta va consolida cu siguranţă libertatea noastră comună”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *