RăzboiUcraina

VIDEO. Primele imagini pe front cu blindatele americane Stryker trimise în Ucraina

Ucraina a primit în dotare de la SUA transportoarele blindate Stryker în luna martie, dar deja blindatele de luptă au fost trimise spre front, iar primele imagini cu aceste vehicule au apărut acum pe rețelele sociale.

Încă din 20 ianuarie, SUA au anunțat că vor dota Ucraina „cu două brigăzi blindate” și a decis să trimită peste 100 de blindate șenilate Bradley, preucm și 90 de tran sportoare blindate 8×8 Stryker, scrie Hotnews.

Pe 28 martie, odată cu prezentarea oficială a tancurilor de luptă Challenger 2 primite de la Marea Britanie, ministrul Apărării de la Kiev Oleksii Reznikov spunea că armata sa a preluat și a preluat vehiculele blindate Stryker.

Acum, la puțin peste o săptămână de la acel moment au apărut și primele imagini cu blindatele Stryker în acțiune, în misiune undeva în apropierea frontului.

În imagini sunt filmate două astfel de vehicule, primule un model M1132 și e dotat cu o rolă anti-mină, un dispozitiv montat în fața vehiculului menit să activeze eventualele mine plasate de inamic la sol.

Al doilea vehicul este într-o configurație mai clasică, M1126. Ambele au însă turela de luptă cu un aruncător de grenade de 40mm acoperită, semn că nu sunt într-o zonă unde pot angaja inamicul în luptă la orice moment.

Ce sunt vehiculele blindate Stryker

Blindatul M1126 Stryker este un transportor blindat pentru trupele de infanterie, dotat și cu armament pentru a angaja în luptă forțele inamice.

Transportoarele Stryker sunt produse de către General Dynamics Land Systems, au o tracțiune 8×8 și sunt derivate din modelele LAV III/Piranha III.

Blindatele au o greutate de circa 16 tone, un echipaj format din noi militari și potr transporta până la 9 soldați. Ca armament, blindatele Stryker pot fi dotate cu o turelă automată fie cu o mitralieră de 12,7mm, fie cu un lansator de grenade de 40mm.

Alte variante modernizate vin și cu turele cu tunuri automate de 30mm sau cu lansatoare de rachete ghidate anti-tanc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *