CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Rușii au bombardat un bloc de locuințe din Zaporojie: Cel puțin trei persoane au fost ucise

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite în urma unui bombardament rusesc nocturn care a lovit un bloc de locuinţe din Zaporojie, în sudul Ucrainei, au anunţat joi, 2 martie, autorităţile locale, informează AFP și Agerpres.

În cadrul unui comunicat, poliţia ucraineană a raportat că o rachetă rusă, ”potrivit unor informaţii preliminare ce fusese lansată de o baterie S-300”, a distrus peste 10 apartamente în acest imobil ”unde oamenii dormeau liniştit”.

”În urma operaţiunilor de căutare, şase persoane au fost scoase de sub dărâmături, precum şi trupurile neînsufleţite a trei persoane”, a precizat sursa citată.

În imaginile postate de serviciile de securitate ucrainene arată cum locuitorii sunt evacuaţi în mijlocul dărâmăturilor, ajutaţi de pompieri.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a denunţat un act al unui ”stat terorist care vrea să facă din fiecare dintre zilele noastre o zi de teroare”

”Însă răul nu va birui în ţara noastră. Îi vom alunga pe toţi ocupanţii şi ei vor răspunde pentru tot”, a scris liderul de la Kiev pe pagina sa de Facebook.

Acest nou atac aminteşte de bombardamentul rus de la mijlocul lui ianuarie asupra unui bloc de locuinţe din Dnipro, oraş important din zona central-estică a Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *