Sport

VIDEO/ Se mai reține în penitenciar sau va fi eliberată? Marina Tauber, adusă de mascații CNA la Judecătoria Ciocana

Deputata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber, a fost adusă de mascații de la CNA la Judecătoria Ciocana. Ulterior, magistrații urmează să decidă dacă o eliberează pe Tauber sau îi prelungesc arestul, transmite ProTV.

Vă amintim că la 23 iulie, Marina Tauber a primit 30 de zile de arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13, în dosarul finanțării ilegale a partidului din care face parte. Decizia fiind pronunțată de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

La 28 iulie a avut loc ședința de judecată la care urma să fie examinat recursul depus de avocați prin care s-a cerut anularea măsurii de arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13, pentru deputata Marina Tauber, în dosarul finanțării ilegale a Partidului ȘOR, dar aceasta a fost amânată pentru luni, 1 august, din motiv că învinuita nu a fost escortată în instanță.

Deputata a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Ea a fost reținută pentru 72 de ore, la 21 iulie, iar apoi a fost plasată în izolatorul CNA. Tauber a declarat că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice.

Marina Tauber a fost reținută după efectuarea mai multor percheziții efectuate de procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în cadrul aceluiași dosar. 

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

De asemenea, responsabilii spun că, din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *