Actualitate

VIDEO: Totalurile campaniei de informare în mediul rural privind Referendumul unionist din 2018

Campania de informare a avut loc pe parcurusul ultimelor 3 luni în 600 din localitățile din Republica Moldova, potrivit Tinerilor Moldovei. 
Mesajul campaniei este că Unirea va avea loc în 2018 și oamenii trebuie să fie pregătiți pentru referendum.

Până atunci, în următorii doi ani, vor fi derulate acțiuni de informare majore care vor pregăti populația Republicii Moldova, pentru a obține în ajunul Referendumului o majoritate (50% + 1) favorabilă Unirii cu România.

În cadrul campaniei de informare din perioada ultimelor trei luni, „Tinerii Moldovei” au implicat circa 400 de voluntari care au străbătut pe biciclete peste 3000 de km. Campania a ajuns în circa 600 de comune, unde au fost împărțite în total 160 de mii de ziare de informare și colectate 9 mii de semnături în favoarea Unirii cu România. În fiecare sat a avut loc o întâlnire cu autoritățile și liderii locali (primari, consilieri, profesori, oameni de afaceri), unde li s-a propus implicarea în proiectele ce vor pregăti Referendumul.

„Ceea ce am realizat noi în această vară este impresionant, mai ales pentru că ne așteptam la o receptivitate mai mică din partea oamenilor și a primarilor. Dar aproape peste tot am găsit înțelegere și persoane pe care să ne bazăm în viitor. Avem încredere că vom obține victorie la Referendum”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Ca urmare a campaniei de informare – au fost formate celule unioniste în circa 270 de sate; a fost facilitat procesul de înfrățire cu localități din România pentru 330 de sate; circa 29 mii de cetățeni moldoveni au vizitat România în această vară, iar pentru alegerile parlamentare din România de la sfârșitul anului vor fi organizate secții de vot la nivel local.

 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *