Social

VIDEO. Trei tineri – reținuți de poliție: Au jefuit cinci locuințe, cauzând un prejudiciu de peste 620 de mii de lei

Trei tineri, cu vârste de 19 și 22 de ani, membri al unui grup infracțional, au fost reținuți, după ce, pe parcursul a două luni, ar fi comis cinci furturi din locuințe și un furt din automobil, pe teritoriul municipiului Chișinău și raionului Hîncești.

Precum precizează poliția, suspecții, originari din raionul Hîncești și municipiul Bălți, acționau atât pe timp de zi, cât și noaptea, prin forțarea ușilor din termopan, în intervalul când proprietarii lipseau de acasă, scrie Deschide.md.

Indivizii au furat bijuterii, tehnică de calcul, dar și bani, prejudiciul cauzat victimelor fiind de aproximativ 625 de mii de lei. 

După ultima infracțiune a grupului, comisă în noaptea de 3 iunie, când hoții au  pătruns într-o gospodărie din Hîncești și au furat un automobil, oamenii legii au descins la domiciliile bănuiților. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM, o rangă metalică folosită la comiterea infracțiunilor, bijuterii din aur, precum și cheia, pașaportul tehnic și asigurarea automobilului furat. 

Indivizii au fost reținuți în timp ce puneau la cale o nouă infracțiune.

„Cei trei suspecți au fost reținuți la faza de pregătire a unui alt furt dintr-o locuință din capitală, printre aceștia și tânărul  de 22 de ani  din municipiul Bălți, care a evadat la 18 mai din sala de ședință a Judecătoriei  Soroca, sediul Florești”, precizează poliția.

Totodată, oamenii legii anunță că sunt documentate  și alte două persoane implicate în schema infracțională, prin intermediul cărora hoții primeau informații despre potențialele victime. 

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, suspecții riscă până la 5 ani de închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *