Internațional

VIDEO/ Ucraina se pregătește de Ziua Independenței. Cum arată parada cu „tehnologia” de război distrusă a Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a publicat un videoclip pe pagina sa de Facebook, cu echipamentul ocupanților ruși distrus în lupte, care a fost dus în centrul Kievului cu câteva zile înainte de Ziua Independenței Ucrainei, potrivit Ziare.com.

Tancuri distruse și arse și alte echipamente militare distruse ale ocupanților au fost aduse la Khreschatik, strada principală din Kiev

„Parada” tehnologiei rusești în Ucraina nu poate fi decât așa. Slavă Ucrainei! Glorie forțelor armate ale Ucrainei!”, a scris liderul de la Kiev.

Tancuri distruse și arse, vehicule blindate de transport de trupe, instalații de artilerie autopropulsate și un sistem greu de aruncător de flăcări „Solntsepek” al ocupanților ruși au mai fost aduse la Khreshchatik din Kiev.

„Parada va fi destul de mare. Dar nu exact așa cum s-a văzut la Kremlin. În schimb, acum va fi văzută exact așa în toată lumea”, a declarat Ministerul Apărării al Ucrainei, potrivit Gordonua.com.

Pe 24 august 2021, Ucraina a sărbătorit 30 de ani de la independență. O paradă militară a avut loc la Kiev în acea zi.

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va sărbători și anul acesta Ziua Independenței, în ciuda războiului. Planul de activități a fost aprobat de Guvern pe 19 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *