CSI / Rusia

VIDEO. Un blindat rusesc intră în plin într-un șir de mine, deși e clar vizibil pe șosea: „Un gest de bunăvoință”

O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins un alt moment de neînțeles al armatei ruse, un blindat intră în plin într-un șir de mine plasat pe șosea deși, acesta este clar vizibil, transmite Hotnews.

După cum notează administratorii paginii Ukraine Weapons Tracker, vehiculul în cauză este un vechi blindat amfibiu MT-LB intrat în dotarea forțelor armate sovietice înspre sfârșitul anilor 1950, acesta îndreptându-se nonșalant spre șirul de mine clar vizibil pe șosea.

De asemenea, mai mulți comentatori au glumit că șoferul vehiculului stătea probabil pe telefon în momentul incidentului.

Iar un alt internaut a remarcat ironic că de fapt ar fi vorba de un nou „gest de bunăvoință” din partea forțelor de invazie care îi scutește de o treabă pe militarii ucraineni, o referință la anunțul făcut de ministerul rus al Apărării pe 30 iunie privind retragerea de pe Insula Șerpilor.

„Gestul de bunăvoință” a rușilor a fost ironizat în mod repetat și de militarii ucraineni.

Deși, problemele tancurilor și în special blindatelor rusești cu minele sunt deja de notorietate, din numeroasele înregistrări video apărute în ultimele luni care arată decizii cel puțin îndoielnice ale militarilor ruși care conduc vehiculele de luptă aceasta pare a fi prima în care unul intră direct într-o mină, deși ea este cât se poate de vizibilă, relatează sursa citată.

De fapt, după cum se poate vedea în înregistrare, pe șosea sunt plasate nu unul, ci două șiruri de mine clar vizibile.

Anterior, în alte filmări apărute pe rețelele de socializare pot fi văzute de exemplu blindate care încearcă să treacă în trombă printre alte vehicule de luptă scoase din acțiune, pericolul părând oricum evident, dar niciodată atât de vizibil.

O înregistrare asemănătoare, dar de data aceasta cu un tanc:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *