Timpul Liber

Vinul, mâncarea și obiectivele turistice din Moldova îi vor CUCERI și pe AMERICANI

„Moldova este extrem de atractivă pentru un anumit tip de călător, ademenitoare prin turismul culinar și vinicol, iar bogățiile Chișinău sunt disponibile cu un buget prietenos. Această țară dezvoltă tot mai mult latura agroturismului, astfel încât senzația de vedea îndeaproape obiective turistice, precum Mănăstirea rupestră de la Orheiul Vechi, va inspira pe mulți oameni să traverseze Europa și chiar Atlanticul”, povestește el.

Prezentăm mai jos ce a scris călătorul despre viitorul turistic al Republicii Moldova în cronica sa:

Moldo…ce? Ah, n-ai auzit de Moldova? Nu-ți fă griji. Fiind cea mai puțin vizitată țară din Europa ( doar 9000 de sosiri internaționale în 2011), Moldova s-a obișnuit cu priviri pierdute la auzul numelui său.

Din păcate, căutând informații despre Republica Moldova, găsești, mai întâi, rapoarte cu privire la sărăcie, politică amețitoare și la statutul de cea mai nefericită țară de pe Pământ. Deci, mirarea străinilor este argumentată atunci când aud că în Moldova este soare, plouă și sunt soluri forestiere ideale pentru struguri de vin, ba mai mult, calitatea vinului moldovenesc este într-o continuă evoluție. Astfel, Moldova ar putea fi următoarea destinație turistică din Europa pentru iubitorii de vin.

Cu ajutorul vinăriilor Purcari, Cricova și Mileștii Mici, Moldova își revine de la șocul colapsului post-URSS. După trei ani de la vizita exhaustivă, pentru ghidul realizat de Lonely Planet, am fost curios și chiar un pic emoționat să aflu că Moldova a pus la cale o strategie de revigorare a industriei vinului.

Înainte să vă adânciți în vizitarea vinăriilor din Moldova, e bine să știți că infrastructura acestui stat este o provocare, dar nicidecum prohibitiv de dificilă. Aici veți găsi experți care sunt bucuroși să ofere pentru degustare gustul vinurilor vechi din Moldova, cum ar fi Purcari și Cricova și noi producători, cum ar fi Et Cetera, Equinox și Mezalimpe.  

Chiar și după patru vizite anterioare în Moldova, care au implicat cantități admirabile de vin consumat, am înțeles că eram teribil de neinformat despre starea actuală a industriei vinicole. Am făcut tot posibilul pentru a umple acel gol.

A urmat călătoria la Cricova, la nouă km în Nordul Moldovei, ale căror beciuri sunt adăpostite în peșteri calcaroase. Turul din peșteri implica plimbarea cu mașina pe „străzi” subterane cu nume precum „Cabernet” și „Pinot”, apoi pe jos circa 280 de metri sub pământ. Colecțiile de Cricova conțin sticle ce datează de la începutul anilor 1900 și se află într-un complex finit.

(…)

Chiar dacă industria vinului în RM este remarcabilă și necostisitoare, va trece ceva timp până ca numărul turiștilor internaționali va crește considerabil.

Moldova este extrem de atractivă pentru un anumit tip de călător, ademenitoare prin turismul culinar și vinicol, iar bogățiile Chișinău sunt disponibile cu un buget prietenos. Această țară dezvoltă tot mai mult latura agroturismului, astfel încât senzația de vedea îndeaproape obiective turistice, precum Mănăstirea rupestră de la Orheiul Vechi, va inspira pe mulți oameni să traverseze Europa și chiar Atlanticul.
Acestea fiind spuse, astfel încât unicul aeroport din Chișinău adaugă mai multe zboruri, în special cu discount, imaginea Moldovei va crește cu siguranță.

Înainte ca aceasta să se întâmple, fă-ți bagajele cu remedii împotriva mahmurelii, recrută un șofer talentat și pornește la drum.

Sursa: news.travel.aol.com

Tradaptare Ana Gherciu 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *