Internațional

Violențele de pe străzile Franței: 175 de polițiști răniți și 201 de persoane arestate în urma protestelor din ultima zi

Ministrul de interne francez Gérald Darmanin a declarat că 175 dintre cei 13.000 de ofiţeri de poliţie care au fost desfăşuraţi marţi la protestele din întreaga ţară au fost răniţi.

Sute de mii de oameni au protestat din nou în Franţa împotriva reformei pensiilor a preşedintelui Emmanuel Macron, poliţia raportând manifestaţii violente în mai multe oraşe şi arestări la Paris.
Potrivit unor cifre preliminare, 201 de persoane au fost arestate, a postat Darmanin într-un tweet.

Potrivit relatărilor din media, au existat proteste şi distrugeri de bunuri nu numai la Paris, ci şi în Nantes, Rennes, Lille, Bordeaux, Calais, Dijon, Toulouse, Strasbourg şi Caen. Poliţia a utilizat tunuri cu apă şi gaze lacrimogene în unele locuri.

Ministerul de Interne a vorbit despre 740.000 de participanţi la proteste în întreaga ţară. Potrivit sindicatului CGT, numărul protestatarilor a fost de peste două milioane.

Protestele, care au fost paşnice timp de mai multe săptămâni, sunt îndreptate împotriva creşterii graduale a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Guvernul vrea să acopere un deficit anticipat în fondul de pensii prin această reformă. Nemulţumirea s-a intensificat după ce preşedintele Macron a trecut textul prin Adunarea naţională fără vot.

În urmă cu două săptămâni, două moţiuni de cenzură împotriva guvernului au fost respinse, reforma fiind astfel aprobată. Textul legii este analizat acum de Consiliul Constituţional. Macron vrea ca reforma să intre în vigoare până la sfârşitul anului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *