Justiție

Viorel Morari devine „Candidatul Nr.1” la funcția de Procuror General

Despre aceasta a vorbit și președinta Comisiei Juridice, Olesea Stamate, care a confirmat că Viorel Morari, ar putea candida la funcția de Procuror General doar după ce își va rezolva problemele cu justiția.

„Acum în fiecare zi în care este stabilită ședință de judecată sunt mai multe dosare penale, dar acum justiția a stabilit în fiecare zi, de pe 15 noiembrie examinează dosarul penal al lui Viorel Morari, ca pe 6 decembrie să fie dată sentință de achitare. În toată ziua examinat, se epuizează, îl declară nevinovat, iar pe 6 decembrie se examinează dosarul civil prin care Viorel Morari contestă decizia Procuraturii Generale prin care a fost înlăturat de la șefia PA. Pe 6 va fi examinat și atunci va reveni la PA”, a declarat Costiuc, citat de unimedia.info

Tot în această perioadă, Olesea Stamate, iasă într-o emisiune televizată în care confirmă că Viorel Morari “trebuie să-și rezolve probleme pe care le are cu justiția mai întâi. Dacă le rezolvă și este achitat pe toate acuzațiile care i se aduc probabil ar putea candida, deși din punctul meu de vedere buna lui reputația e oricum șifonată”.

Procuratura a încetat raporturile de serviciu cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Prin ordinul Procurorului General din 12 august 2021 a fost sistată suspendarea din funcție și, respectiv, încetate raporturile de serviciu cu fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

La cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Viorel Morari a fost suspendat de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din funcția de procuror șef la Procuratura Anticorupție (PA) în luna ianuarie 2020.

unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *