Sănătate

Vitaminele ne ajută să prevenim depresia şi răceala

Deficitul de vitamine apare indiferent de vârstă. Chiar dacă mai suntem tinere, acest lucru nu înseamnă că organismul este un mic depozit de vitamine şi energie. Stresul cotidian nu ne face decât să decompensăm tot ceea ce am asimilat pe perioada de vară. Chiar şi femeile tinere, pline de viaţă şi puternice au deficienţe de vitamine. Necesarul de vitamine este mai mare la persoanele active. De regulă, sursele vegetale de vitamine nu sunt suficiente pentru o vitaminizare intensivă. Trebuie să apelaţi la suplimente din farmacii sau magazinele naturiste. Toamna şi iarna avem nevoie de mai multe vitamine, pentru a ne întări sistemul imunitar. Vitaminizarea de toamnă permite depozitarea vitaminelor şi ajută la prevenirea răcelilor comune şi a depresiilor din anotimpul rece. Şi cum sezonul fructelor şi legumelor proaspete este pe sfârşite, trebuie să profităm din plin de el!

Consumul fructelor şi legumelor proaspete are avantajele lui. Pentru a fi pregătite de iarnă, trebuie să consumăm cât mai multe vitamine naturale, deoarece vitaminele din alimente sunt absorbite gradual de organism. Toamna avem nevoie mai ales de vitamine care trebuie să ne întărească sistemul imunitar. Vitaminele C, A, E şi B6 cresc rezistenţa organismului în faţa infecţiilor virale şi ne ajută să trecem mai uşor peste gripă şi răceală.

Vitamina C se găseşte în varza proaspătă şi în ardei. Din păcate, prin gătire, ea este distrusă. Pentru a asigura organismului doza zilnică de vitamina C este suficient să mâncaţi un ardei gras proaspăt sau 200 de grame de varză proaspătă. Poate pregătiţi chiar un suc de varză. Va acoperi nevoia de vitamine şi vă va ajuta şi la primele semne de răceală şi gât inflamat.

Pentru rezervele de vitamina A avem nevoie de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, antiinflamator, cu efecte împotriva cancerului şi revigorează culoarea pielii.

Vitamina E este cel mai puternic antioxidant natural. Spre deosebire de vitamina A, vitamina E nu poate fi stocată în corp. Vitamina E se găseşte din abundenţă în uleiurile vegetale (de floarea-soarelui, măsline, migdale). Pe lângă utilizarea uleiurilor vegetale pentru gătit, zilnic este necesar şi consumul unei linguri de ulei proaspăt.

Vitamina B6 este o vitamină specială pentru imunitate şi se găseşte în mai multe legume: cartofi, morcovi sau varză. Din sucurile de legume se pot pregăti băuturi încărcate cu vitamine.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *