ExterneUcraina

Volodimir Zelenski anunță că a avut o convorbire telefonică ”lungă şi semnificativă” cu liderul chinez

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că a avut o convorbire telefonică ”lungă şi semnificativă” cu președintele chinez Xi Jinping şi a declarat că speră că aceasta va da un impuls relaţiilor cu Beijingul. Menționăm că convorbirea a fost confirmată şi de Beijing, anunţă Reuters şi News.ro.

„Am avut o convorbire telefonică lungă şi semnificativă cu preşedintele Xi Jinping”, a scris liderul de la Kiev pe pagina sa de Twitter. ”Cred că această convorbire, precum şi numirea ambasadorului Ucrainei în China, vor da un impuls puternic dezvoltării relaţiilor noastre bilaterale”, a menţionat președintele ucrainean.

China va trimite reprezentanţi speciali în Ucraina şi va purta discuţii cu toate părţile în vederea soluţionării crizei din această ţară, i-a transmis miercuri preşedintele Xi Jinping omologului său ucrainean, a relatat, la rândul său, presa de stat chineză, potrivit surselor citate.

China se va concentra pe promovarea discuţiilor de pace şi va face eforturi pentru o încetare a focului cât mai curând posibil, i-a spus Xi Jinping lui Volodimir Zelenski, potrivit presei de stat chineze.

Vă amintim că anterior, Xi Jinping a declarat la începutul lunii aprilie că este dispus să vorbească cu Volodimir Zelenski atunci când va considera că este momentul potrivit.

Președintele Ucrainei i-a cerut în mod repetat lui Xi să se întâlnească cu el, inclusiv după ce liderul chinez l-a vizitat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin la Moscova luna trecută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *