Externe

Volodimir Zelenski: „Pierdem zilnic între 60 şi 100 de soldaţi, ucişi în luptă, şi aproximativ 500 sunt răniți”

Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi în luptă şi alţi aproximativ 500 sunt răniţi, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru media americane Newsmax într-un interviu publicat miercuri, scrie AFP cu referire la Agerpres.

„Situaţia în est este cu adevărat dificilă”, a adăugat şeful statului ucrainean.

„Pierdem zilnic între 60 şi 100 de soldaţi, ucişi în luptă, şi aproximativ 500 sunt răniţi”, a detaliat liderul de 44 de ani, care a vorbit cu ajutorul unui interpret.

Acest număr mare de victime intervine în timp ce trupele ucrainene luptă cu înverşunare împotriva unei puternice concentraţii de forţe ruse care încearcă să preia controlul asupra regiunii Lugansk din estul Ucrainei.

”Cea mai mare parte” din Severodoneţk, un oraş cheie din această zonă, se află acum sub controlul armatei ruse, după numeroase bombardamente care au distrus aproximativ 90% din oraş, potrivit televiziunii ucrainene.

„Ne menţinem poziţiile defensive” în est, a subliniat, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

De asemenea, ruşii au suferit pierderi semnificative potrivit informaţiilor de pe front.

Guvernul ucrainean a estimat astfel săptămâna trecută că Rusia a pierdut peste 30.000 de soldaţi de la începutul invaziei Ucrainei la 24 februarie

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *