Externe

Volodimir Zelenski: Ucraina trebuie să înfrunte realitatea și să discute cu Putin. „Ne vrem viețile înapoi”

Ucraina nu este nerăbdătoare să discute cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, dar trebuie să înfrunte realitatea că acest lucru va fi necesar pentru a se pune capăt războiului, a declarat vineri liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

„Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea de a supravieţui”, a declarat Volodimir Zelenski într-o intervenţie la o conferinţă organizată de un think-tank indonezian.

„Ceea ce vrem de la această întâlnire… Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu”, a mai spus şeful statului ucrainean, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Volodimir Zelenski a adăugat că Rusia nu pare să fie pregătită deocamdată pentru convorbiri de pace serioase.

De cealaltă parte, Kremlinul a învinovăţit vineri Ucraina pentru faptul că tratativele de pace între cele două ţări sunt îngheţate, afirmând că este neclar ce doreşte Kievul.

„Conducerea ucraineană face în mod constant declaraţii contradictorii. Acest lucru nu ne permite să înţelegem complet ceea ce doreşte partea ucraineană”, a spus purtătorul de cuvânt a președintelui rus, Dmitri Peskov.

Amintim că pe 24 februarie, Rusia a lansat un război neprovocat şi nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a Ucrainei şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *