Politică

(VORONIN REVINE LA PUTERE) Lupu și Filat își denumesc alianța cu PCRM “Moldova europeană”

(Update 17.00) Membrii legislativului s-au reunit pentru a prezenta candidaturile la postul de președinte al Parlamentului. Din partea PSRM a luat cuvânt Zinaida Greceanîi, care a menționat că noua coaliție dintre PD și PLDM  „nu este durabilă”.  Ea a enunțat că partidul nu înaintează nici o candidatură la funcția de președinte al Parlamentului și nici nu va participa alegerea acestuia.

La fel, nici partidele PL și PLDM nu au înaintat candidaturi la funcția dată. 

Singura candidatură care a fost propusă este cea a Partidul Democrat. Aceștia l-au înaintat pe Adrian Candu la funcția de președinte al Parlamentului.

Pentru alegerea președintelui Parlamentului s-a anuțat o pauză de până la 40 de minute pentru semnăturile de vot. 

(Update16:45) Vladimir Filat: Vom semna împreună cu Marian Lupu "Acordul politic pentru constituirea și funcționarea Alianței Moldova Europeană".

"Imediat după ce vom semna acest acord vom trece la procedura de alegere a conducerii Parlamentului. Deciziile de astăzi au fost votate unanim în cadrul PLDM. Asta ca să nu existe speculații".

Acordul este public și va fi publicat în scurt timp.

(UPDATE 15:26) „Chemăm ca astăzi toate fracțiunile parlamentare să voteze pentru a alege conducerea Parlamentului. După acest exercițiu, să purcedem la învestirea unui nou Guvern, pentru ca țara noastră să aibă administrație funcțională, să rezolvăm problemele cu care se confruntă Republica Moldova și oamenii acestei țări”, a mai spus liderul PLDM.

În ciuda faptului că ședințe a început cu o întârziere de 20 de minute, după zece minute de dezbateri, deputații au luat o pauză de 45 de minute. Inițiativa, care a venit din partea democratului Marian Lupu, s-a lăsat cu o serie de comentarii. 

Liberalul Mihai Ghimpu a propus ironic să fie oferită o pauză de patru ani. 

Vlad Filat a lăsat să înțeleagă că viitorul Parlament ar urma să funcționeze ca și consiliul municipal Chișinău, unde nu există o majoritate dar deciziile importante sunt totuși adoptate. 

(Știrea se actualizează)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *