Actualitate

VOTAT! Compensația oferită de stat la factura pentru agentul termic crește de la 450 lei la 815 lei lunar

Potrivit proiectului, este majorat și volumul de energie termică pentru care se efectuează compensarea diferenței de tarif – de la 1 gigacalorie la 1,5 gigacalorii.

O altă prevedere este cea privind simplificarea accesului familiilor nevoiașe la ajutorul social pentru perioada rece a anului. În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, va fi exclusă necesitatea anchetei sociale, fiind verificat doar venitul gospodăriei.

Totodată, proiectul prevede posibilitatea ca beneficiarii de ajutor social și ajutor pentru perioada rece a anului, dar al căror drept a expirat în luna decembrie 2021 sau expiră în lunile ianuarie-februarie 2022, să continue să primească acest ajutor până la 31 martie 2022, fără a depune o cerere în acest sens.

O nouă reglementare se referă la compensarea diferenței de preț/tarif pentru furnizorii de gaze naturale/energie termică, care au obținut licența corespunzătoare pentru furnizarea gazelor naturale, pe parcursul perioadei 1 noiembrie 2021- 31 martie 2022.

Cheltuielile necesare se estimează la cca 70 de mil. de lei pentru trei luni ale anului 2022, în cazul în care tariful rămâne neschimbat, și cca 300 de mil. de lei, în cazul în care tariful va crește.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *