Social

(VOX POPULI) Cu bilet sau fără bilet de microbuz?

Spun ei, e mai mult spaţiu şi nu îi urmăresc atâtea reguli şi prevederi noi. În aceste condiţii şoferii de microbuz se conformează: ,,de-am avea călători, bilete sunt”. Totuşi, părerile sunt împărţite, unii încă mai încearcă să demonstreze că introducerea biletelor e o decizie nu tocmai potrivită, pe când călătorii vor regulă şi ordine.

Igor Muntean, ruta 110: Pasagerii sunt needucaţi, aruncă biletele pe jos. La asta se adaugă şi faptul că eliberarea biletelor ne distrage atenţia, credeţi că avem puţine pe cap?! Trebuie să fim atenţi la drum, să oferim restul banilor. În acelaşi timp însă angajarea unui controlor ne-ar afecta veniturile, care, până la urmă, se rezumă la doar 100 de lei pe zi.

Sergiu, ruta 140: Care bilete? Deja biletele nu mai sunt o problemă, de-am avea pasageri! Priviţi, se duc microbuzele cu patru călători, iar azi nu am făcut nici măcar pentru combustibil. Stau maşinile goale, e greu… cu nici o sută de lei pe zi, cum să nu fii nervos!? Nu merită să lucrezi o zi aproape degeaba, mai ales pe aşa caniculă.

Ion, ruta 155: Biletele! Dumnezeu cu ele! Cred ei că astfel ne controlează. Oricum le dăm lor tot la sfârşitul zilei. Celor câţiva pasageri, credeţi că nu le putem da câte un bilet, reuşim să le luăm şi codul de la buletin.

Ion Negai, student: Pentru mine personal nu contează dacă e cu bilet sau fără. Dacă intră inspectorul fiscal în microbuz şi pasagerul e fără bilet, plăteşte conducătorul rutei. Nu cred că există vreun organ responsabil să amendeze călătorul. Calmul şoferilor depinde de noi, de educaţia şi cultura noastră. În microbuzele noastre anume asta şi lipseşte.

Iurie, pensionar: Eu cred că biletele numai încurcă, lumea le aruncă pe jos şi ce folos din ele?! Degeaba irosesc banii. Cred că ar trebui să fie mai atenţi la ordine şi linişte: iau prea mulţi oameni, e îmbulzeală, iar acum, pe această căldură, taxa de cinci lei ar fi binevenită, s-ar face o selecţie, ar fi mai puţini. Poate s-ar merge mai mult pe jos

Ioana Zubco, tipăritoare: Eu circul mai mult cu troleibuzul, nici nu prea sunt la curent cu ce se petrece. Seara de la serviciu mi-e convenabil şi pe jos. Biletele sunt binevenite, aşa, fără niciun control, tot nu e bine. Un control slab duce la dezordine în societate. Eu lucrez la întreprindere şi tot timpul am plătit impozite, socoteam bănuţ cu bănuţ. Ce-i drept, de când s-au introdus tichetele, pe ruta 108, am observat, şoferul e mult mai nervos şi iritat. Pentru orice regulă nouă e nevoie de timp pentru ca oamenii să se adapteze, e şi normal să fie haos.

Natalia Turtureanu,
stagiară la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *