ActualitateExterne

Zborurile din Hanoi, suspendate din cauza poluării aerului

Toate zborurile către şi dinspre aeroportul internaţional din capitala Vietnamului, Hanoi, au fost amânate sau redirecţionate către alte oraşe, vineri, din cauza ceţii dense şi a înrăutăţirii nivelului de poluare atmosferică, conform unui reprezentant al aeroportului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Air Visual, care realizează o monitorizare independentă a indicelui de calitate a aerului, a declarat că nivelul de microparticule periculoase, cunoscute sub numele de PM2,5, prezente în aerul din oraşul Hanoi a atins un nivel extrem de ridicat, de 257 micrograme pe metru cub, vineri dimineaţă, la prima oră.

“Toate zborurile care sosesc sunt redirecţionate către alte oraşe, inclusiv Haiphong sau Danang. Niciunul nu poate decola în acest moment”, a declarat un reprezentant de la Aeroportul Internaţional Noi Bai, refuzând publicarea numelui său.

Aproape 100 de zboruri spre şi dinspre acest aeroport au fost afectate, au relatat media de stat, citând autorităţile aeroportuare.

Compania aeriană vietnameză low-cost Vietjet a anunţat vineri că mai multe dintre zborurile sale programate să aterizeze la Hanoi au fost deviate pentru a ateriza în oraşul Haiphong.
Nivelul de poluare atmosferică din Hanoi s-a clasat în mod constant printre cele mai periculoase din lume, iar luna trecută autorităţile sanitare au sfătuit populaţia să poarte măşti şi să îşi limiteze activităţile în aer liber.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *