CSI / RusiaExterne

Zelenski și Putin vor participa la Summitul G20 din Indonezia. „Răspunsul la invitația noastră a fost pozitiv”

Ministrul indonezian de externe Retno Marsudi a declarat că Vladimir Putin și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski vor participa la summitul G20, transmite publicația Vedomosti.  

„Până acum, răspunsul la invitația noastră a fost pozitiv”, a spus Marsudi. 

De asemenea, ea a menționat că Indonezia continuă să mențină legătura cu șefii ambelor state.

În același timp, oficialul din Indonezia a remarcat situația instabilă din lume și „provocările serioase” cu care se confruntă comunitatea mondială. Potrivit acesteia, situația „devine din ce în ce mai dificilă”.

Summitul G20 va avea loc la Bali în perioada 15-16 noiembrie.

În august, președintele indonezian Joko Widodo a anunțat planurile lui Putin de a participa la întâlnire. El a menționat că este așteptată și sosirea liderului chinez Xi Jinping.

Publicația americană Bloomberg a sugerat că dacă președintele rus participă la summit, atunci întâlnirea sa cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski nu este exclusă. 

Cu toate acestea, la începutul lunii septembrie, Ministerul rus de Externe a anunțat că președinții Rusiei și Ucrainei nu intenționau încă să se întâlnească la summitul G20. 

Purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a declarat presei din Ucraina că încă nu a fost luată o decizie finală.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a menționat că formatul participării Rusiei la eveniment nu a fost încă determinat.

Totodată, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a recunoscut că negocierile dintre președintele rus și președintele american Joe Biden ar putea avea loc în marja summitului, dacă s-ar primi o astfel de propunere. 

SUA: Volodimir Zelenski participă la summitul G7

Casa Albă a confirmat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a alăturat președintelui SUA, Joe Biden și restului liderilor din G7 pentru întâlnirea lor virtuală de marți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *