Carte

Ziua Limbii Române sărbătorită cu Adrian Păunescu şi cărţi din toată lumea

Oameni de cultură, academicieni şi iubitorii creaţiei lui Adrian Păunescu au participat în dimineaţa zilei de astăzi la dezvelirea bustului poetului pe Aleea Clasicilor. Sculptura a fost creată de artistul plastic Romi Adam, autorul unui bust similar al poetului la Alba-Iulia. 

Adrian Păunescu a ajuns pe Aleea Clasicilor datorită Consiliul Judeţean Alba, în frunte cu preşedintele Ion Dumitrel, care a donat bustul municipiului Chişinău. Născut în satul Copăceni lângă Bălţi, Adrian Păunescu a rămas toată viaţa legat sufleteşte de Basarabia. În cei 20 de ani de independendenţă a R. Moldova, poetul nu o dată ne-a vizitat ţara, unde s-a întâlnit cu cititorii operei sale şi cu fraţii de condei de pe malul stâng al Prutului. Astfel, dezvelirea bustului lui Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor a fost considerată drept o revenire acasă a poetului.


Zeci de oameni au asistat la dezvelirea bustului lui Adrina Păunescu 


Mihai Ghimpu şi alţi deputaţi din PL au fost singurii polticieni prezenţi la eveniment

La câţiva paşi de Aleea Clasicilor, a fost deschis Salonul Internaţional de Carte aflat la cea de-a XX-a ediţie. În jurul orei 12, în faţa Bibliotecii Naţionale "Vasile Alecsandri" s-au adunat numeroşi oameni care aşteptau cu nerăbdare deschiderea oficială a Salonului pentru a putea face cunoştinţă cu oferta editurilor din R. Moldova şi străinătate. La inaugurare au participat şi părinţi care doresc să cumpere manuale şcolare şi cărţi pentru copii. 

"Este un eveniment poligrafic foarte interesant. Am venim să vedem care sunt tendinţele în lumea editorială şi ce cărţi propun partenerii noştri de peste hotare", a spus editorialistul Vlad Bulat. 

"Nu am scopul să cumpăr o carte anume. Dacă voi găsi ceva interesant, neapărat îmi voi completa biblioteca personală. Poate găsesc ceva ce nu se vinde în librăriile noastre", a recunoscut o domnişoară frumoasă, Mariana Creţu, înainte de deschiderea Salounului Internaţional de Carte. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *