istorie

Semnificaţii istorice pentru 18 februarie
Actualitate

Semnificaţii istorice pentru 18 februarie

În 1564 a încetat din viaţă Michelangelo Buonarotti, pictor, sculptor, arhitect şi poet italian (n. 1475). 
Avem di tăti…„adeverinţa despre căsătorie e semnată de şeful biuroului”
Istorie

Avem di tăti…„adeverinţa despre căsătorie e semnată de şeful biuroului”

„Adeverinţa despre căsătorie e semnată de şeful biuroului, care se supune Ministerului Treburilor Năuntrice al Uniunii RSS”
Avem di tăti…„Ministerului treghilor dinnuntrul Uniunii RSS”
Istorie

Avem di tăti…„Ministerului treghilor dinnuntrul Uniunii RSS”

„Adeverinţa despre căsătorie e semnată de şefu biuroului, care se supune Ministerului treghilor dinnuntrul Uniunii RSS”.
Avem di tăti… „Komisariatu norodnic a tred’ilor dinnuntru a Uniunii RSS”
Istorie

Avem di tăti… „Komisariatu norodnic a tred’ilor dinnuntru a Uniunii RSS”

„adeverinţa pentru naştere o eliberează Komisariatu norodnic a tred’ilor dinnuntru a Uniunii RSS” 
Semnificaţii istorice pentru data de 5 februarie
Istorie

Semnificaţii istorice pentru data de 5 februarie

1851 - S-a născut Ştefan Hepites, fizician şi meteorolog, membru al Academiei Române. În 1878, a înfiinţat prima staţie meteorologică…
Povestea fabuloasă a unui rus care s-a trezit român
Istorie

Povestea fabuloasă a unui rus care s-a trezit român

Domnul Valeriu Graur are o poveste halucinantă. Crescut în deportare în Siberia, până în tinereţe a fost un naţionalist rus…
Arhimandritul Casian, stareţul gospodar de la Mănăstirea Japca
Istorie

Arhimandritul Casian, stareţul gospodar de la Mănăstirea Japca

Sfânta Mănăstire Japca este situată în apropierea satului Japca, raionul Floreşti, pe o înălţime stâncoasă a malului drept al fluviului…
Cel mai îndrăzneț furt din istorie
Istorie

Cel mai îndrăzneț furt din istorie

Zavorâte in Turnul Londrei, bijuteriile Coroanei britanice au fost, de-a lungul vremii, admirate si dorite
Avem di tăti…„întotdeauna avem sardelci, cât şi vetcina”
Istorie

Avem di tăti…„întotdeauna avem sardelci, cât şi vetcina”

"Magazinele "Gastronom" au întotdeauna un asortiment mare de: Cârnaţuri - afumate, semiafumate, ferte, cârnăciori, sardelci, cât şi vetcina, rulet şi…