Alimentele pe care trebuie să le mănânci în funcție de vârstă
Adolescenţii au nevoie de calciu şi vitamina D
Adolescenţii sunt în curs de formare al masei osoase, acest proces continuând şi după atingerea vârstei de 20 de ani. De aceea, este extrem de important să oferim organismului substanţele nutritive potrivite sub formă de calciu şi vitamina D, care se găsesc în alimente că lapte slab, iaurt sau brânză de casă. Tot în această perioadă, corpul adolescenţilor îşi formează masa musculară, proces care necesită prezenţa în alimentaţie a cât mai multor proteine sănătoase, care se găsesc în peşte, pui, carne slabă şi proteine vegetale, cum este soia.
Proteinele, sunt recomandate în formarea musculară a tinerilor
La vârsta adultă, consolidarea şi menţinerea masei musculare reprezintă una din principalele arme de luptă împotrivă creşterii în greutate care apare pe măsură ce avansam în vârstă.
Nevoile energetice pe care le avem depind, în mare parte, de cantitatea de muşchi pe care o deţinem, întrucât ţesuturile musculare consuma mai multe calorii decât orice alte ţesuturi din corp. Proteinele sunt cheia în procesul de formare a masei musculare. Este indicat să consumăm proteine din carne slabă, peşte, pui, proteine de soia şi produse lactate.
Ai trecut de vârsta a doua? Protejează-ţi articulaţiile şi oasele!
Oasele şi articulaţiile nu mai sunt la fel de rezistente că în tinereţe, dar nu înseamnă că putem să renunţăm la practicarea exerciţiilor. Sportul şi mişcarea ne ajută să nu luăm în greutate, ne fac oasele mai rezistente, precum şi creierul şi sistemul cardiovascular. Combinaţia dintre alimentaţie sănătoasă şi mişcare este unul dintre cele mai bune remedii împotrivă îmbătrânirii.
Toate alimentele care au că sursă plantele sunt surse preţioase de antioxidanţi. Ele sunt săţioase şi nu conţin multe calorii, fiind un aliat de nădejde în luptă împotrivă kilogramelor în plus.