CSI / RusiaRăzboi

Autoritățile impuse de Rusia a ales o „capitală temporară” pentru regiunea Herson

După ce Rusia și-a retras trupele din Herson, orașul ucrainean Henichesk a fost ales să fie „capitală temporară” a regiunii Herson, iar principalele autorități se află acolo. Despre acest lucru a anunțat un reprezentant al administrației impuse de Rusia, Oleksandr Fomin, potrivit agenției ruse de presă TASS. Decizia vine după ce soldații Moscovei au primit ordin să se retragă la propunerea comandantului din zona „operațiunii militare speciale”, generalul Serghei Surovikin, numit „Armaghedon”.

„Începând de astăzi, Henichesk este capitala administrativă temporară a regiunii Herson. Toate autoritățile principale sunt concentrate acolo”, a declarat Fomin.

Potrivit sursei citate, forțele ruse au preluat controlul asupra orașului Henichesk la 27 februarie, adică la doar câteva zile de când au invadat ilegal Ucraina.

Orașul este situat pe malul Mării Azov și este cunoscut ca un port maritim și stațiune.

Deși, în presa rusă se scrie prea puțin despre retragerea trupelor rusești din Herson, de pe malul drept al râului Nipru pe malul stâng, și motivul acesteia, pe care a ordonat-o ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, la propunerea comandantului grupului de trupe din zona „operațiunii militare speciale”, Serghei Surovikin, agenția TASS susține că este legată „printre altele” de „izolarea militarilor” în urma inundării teritoriilor în cazul unei detonări la barajul centralei hidroelectrice Nova Kakhovka.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *