Ce trebuie să mănânci pentru a fi mereu tânără
Sportul este unul dintre sfaturile noastre, mai ales că, după o anumită vârstă, chiar dacă încerci şi reuşeşti să slăbeşti trebuie să faci tot posibilul ca pielea să rămână fermă. Nu ar fi deloc frumos ca tot efortul tău de a da jos câteva kilograme să fie întunecat de straturi de piele care nu îşi mai găsesc locul. Pe lângă mişcare şi mâncarea are un rol extrem de important. O dietă echilibrată şi sănătoasă nu poate face minuni, dar te va ajuta. Pentru a rămâne tânără, trebuie să ţii cont de vitaminele şi mineralele pe care le asimilezi, antioxidanţi, probiotice, Omega-3, sau chiar de apa pe care o bei.
1. Ceaiul verde
Bea o cană pe zi. Acesta conţine antioxidanţi ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această băutură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului şi întăreşte sistemul imunitar.
2. Chefirul natural
Culturile vii de bacterii cresc numărul de anticorpi şi au un efect benefic asupra sistemului digestiv şi a celui imunitar. Chefirul şi sana conţin alte tipuri de bacterii utile pentru tinereţea corpului tău. El poate fi preparat chiar şi acasă, dacă reuşeşti să faci rost de ciupercile tibetane de chefir.
3. Tomatele
Licopenul, colorantul roşu găsit în tomate, este un antioxidant puternic care te menţine tânără şi îţi protejează pielea de semnele îmbătrânirii. Avantajele nutriţionale ale roşiilor se păstrează indiferent cât de mult sunt gătite, iar pentru absorbţia cea mai bună nutriţioniştii recomandă consumul alături de ulei de măsline.
4. Ciocolata amăruie
Cel mai potrivit desert este ciocolata amăruie, cu un conţinut de cacao mai mare de 75%. Bogată în flavonoizi, cacaua scade riscul bolilor cardiace şi previne apariţia demenţei.
5. Legumele
Legumele cu frunze verzi ca spanacul şi salata roşie contribuie activ la protecţia ADN-ului la nivel celular şi a vaselor sangvine. Dacă decizi să mănânci şi broccoli, vei scăpa de problemele renale!
6. Pastele integrale
Conţinutul ridicat de fibre nu este singurul atu al pastelor integrale, ce reduc nivelul colesterolului . Polifenolii, unii dintre cei mai puternici antioxidanţi, sunt prezenţi în făina integrală în cantităţi similare cu cele din fructe şi legume.
7. Peştele
Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi Omega-3!
8. Soia
Soia este o sursă excelentă de proteine fără grăsimi. Alege produsele cât mai puţin procesate şi consumă-le în aceeaşi masă cu puţin peşte.
9. Apa
Consumul regulat de apă de-a lungul întregii zile grăbeşte eliminarea toxinelor şi ajută pielea să aibă un aspect plăcut! Deshidratarea poate avea ca efecte secundare dureri de cap şi scăderea puterii de concentrare, iar cu un consum mic, dar stabil de apă de-a lungul întregii zile îţi menţii corpul în parametri optimi şi lupţi cu îmbătrânirea.