CSI / Rusia

Cel de-al șaptelea punct din decretul prezedențial privind mobilizarea parțială din Rusia, învăluit de mister

În timpul primului discurs în care s-a adresat națiunii de când a lansat război în Ucraina, Vladimir Putin a declarat că a semnat un decret prinvid mobilizarea parțială în Rusia, însă Kremlinul omite să specifice, inclusiv pe site-ul său, care este conținutul celui de-al șaptelea paragraf în care se face referire la numărul de persoane care vor fi chemate sub arme, relatează publicația economică rusă Kommersant și Hotnews.

Cel de-al șaptelea punct al decretului prezidențial se referă la numărul de persoane care urmează să fie mobilizate, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, capitolul este pentru uz oficial, iar Kremlinul nu poate dezvălui conținutul lui, cu toate că Serghei Șoigu, a declarat că vor fi chemați sub arme 300.000 de rezerviști.

Decretul lui Putin, publicat pe site-ul Kremlinului, omite cel de-al șaptelea punct despre care se spune că este ”pentru uz oficial”.

„Într-adevăr, acesta (al șaptelea paragraf al decretului – n.r.) este pentru uz oficial, așa că nu pot să-l dezvălui”, a declarat Peskov în cadrul unei conferințe de presă.

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Șoigu a spus în interviul său – 300.000 de oameni. Vorbim de până la 300.000 de persoane acolo”, a comentat Peskov.

Kremlinul va anunța ”în curând” excepțiile

„În curând”, Guvernul rus va anunța ce categorii de cetățeni vor fi exceptate de la o mobilizare a rezerviștilor cu experiență militară pentru a lupta în Ucraina, a anunțat miercuri Kremlinul, transmite Reuters.

Peskov a refuzat să comenteze posibilitatea închiderii frontierelor pentru a împiedica bărbații să se sustragă de la convocare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *