Frumusețe

Cele mai comune greșeli pe care care le facem când ne uscăm părul

 1. Te speli pe cap zilnic
Sa te speli pe cap in fiecare zi poate fi pentru tine un lucru normal. Dar totul depinde de tipul de par pe care il ai. Spalandu-ti parul zilnic, sebum-ul secretat la nivelul scalpului nu are timp sa actioneze si astfel parul tau va fi lipsit de vitalitate. Exceptie face tipul de par gras. Daca te incadrezi in aceasta categorie, spalatul zilnic pe cap nu are un impact negativ asupra parului.

2. Folosești același produs tot timpul
De multe ori se intampla sa ne placa atat de mult un produs incat ramanem fidele aceluiasi sampon timp de multi ani. In general trebuie sa schimbam tipul de sampon dupa o perioada. O data la cateva luni, inlocuieste actualul tau sampon cu un alt produs potrivit tipului tau de par. Poti folosi o data pe luna si un sampon purificator.

3. Nu îți uzi bine părul
Fara suficienta apa, samponul nu face spuma si din cauza aceasta esti tentata sa mai adaugi produs. Totul se intampla din cauza faptului ca parul nu este complet ud. Spuma este cea care iti curata parul, nu cantitatea in exces de sampon. Fii sigura ca, inainte de a aplica samponul, parul tau este complet umed si nu exagera cu samponul. Daca vrei sa te asiguri ca parul tau este curat, poti aplica samponul de doua ori, clatind de fiecare data.

4. Aplici prea multp presiune asupra scalpului
Ca sa eviti ranirea parului si a scalpului, dupa aplicarea samponului, maseaza usor cu buricele degetelor si nu aplica presiune si nu folosi unghiile. Ideea de a aplica presiune asupra scalpului ne face sa credem ca vom curata mai bine parul. Insa spuma samponului este cea care curata, nu presiunea sau insistenta noastra.

5. Folosești balsam în mod greșit
Nicio spalare nu este completa daca nu folosesti si balsam. Totusi, trebuie sa tii cont ca acest produs nu se aplica de la radacina pana la varfuri. Trebuie sa acoperi aproximativ doua treimi din lungimea parului incepand de la varfuri. Distribuie balsamul cu ajutorul degetelor si, la final, clateste cu apa din abundenta.

6. Nu îți clătești bine părul
Multe dintre noi trateaza cu superficialitate acest pas. Clatirea parului dupa folosirea samponului, balsamului sau a mastii este foarte importanta. Daca parul tau se ingrasa repede, acesta poate fi unul dintre motive. Nu te grabi si asigura-te ca ai indepartat orice urma de produs. Ai grija si la temperatura apei. Apa fierbinte iti usuca scalpul si firul de par. Opteaza pentru o temperatura medie, astfel incat apa sa nu fie nici prea rece, dar nici prea fierbinte.

7. Cum folosești prosopul
Cine nu foloseste prosopul dupa ce si-a spalat parul? Este posibil sa gresim si aici. Gestul de a ne infasura prosopul in jurul capului este cat se poate de natural. Astfel se absoarbe apa in exces. Pana aici totul este corect. Greseala apare in momentul in care ne uscam parul cu prosopul. Gestul nu face decat sa ne deterioreze firul de par, iar in timp vor aparea si firele despicate. Incearca, in schimb, sa tamponezi usor parul cu prosopul.

8. Folosești prea multă căldură
Aceasta este probabil cea mai comuna greseala pe care o poti face, dar si cel mai greu de corectat. Cu atatea tentatii in jur, de la aparatul de uscat la placa de indreptat parul si pana la ondulator, este dificil sa stam departe de aerul cald. Foloseste produse care protejeaza firul de par impotriva caldurii aparatelor de styling si incearca sa iti lasi parul sa se usuce singur.

Sursa: elle.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *