Internațional

Cine conduce de fapt Coreea de Nord şi de ce este ţara un ”regat” (VIDEO)

Profesorul Han S. Park, directorul Departamentului de Afaceri Internaţionale de la Universitatea din Georgia, a analizat regimul de la Phenian şi şi-a prezentat concluziile pentru CNN.

”Coreea de Nord este un regat. Liderul nu este ales, acesta este dat. Dacă vrem să înţelegem Coreea de Nord, trebuie să înţelegem sistemul. Coreea de Nord este condusă de partid, nu de Kim Jong-un”, spune Han S. Park.

<br><br type=”_moz”>

Kim Jong-un este descris adesea ca fiind un monarh socialist, la fel ca tatăl şi bunicul său. Kim Jong-un conduce o naţiune militarizată cu o istorie lungă de dinastii.

Kim Jong-un este de 3 ani liderul a 25 de milioane de nord-coreeni, însă profesorul Park spune că majoritatea deciziilor sunt luate de lideri influenţi din partid.

Agenţia de spionaj a Coreei de Sud spune că oricine cade în dizgraţie, inclusiv membrii familiei lui Kim, riscă să-şi piardă viaţa.

”Nu ştiu cum să explic faptul că acest tânăr şi-a executat unchiul”, spune profesorul Han S. Park.

Kim Jong-un a ordonat executarea a cel puţin 15 oameni anul acesta, inclusiv a unor oficiali de rang înalt suspectaţi de trădare.

Kim Jong-un şi-a construit o imagine de ”lider al poporului”, construid parcuri acvatice, spitale şi orfelinate în capitala ţării, Phenian. Însă în afara acesteia, imaginea ţării exte complet diferită. Profesorul Park afirmă că aproximativ jumătate dintre nord-coreeni suferă de foame.

În ciuda numeroaselor imagini de propagandă, poporul nord-coreean cunoaşte foarte puţine detalii despre liderul Kim Jong-un. Oamenii nu ştiu că acesta a studiat câţiva ani în străinătate, nu ştiu numele fraţilor lui sau faptul că are un copil. Chiar şi vârsta liderului este un mister. Însă dinastia continuă să promoveze o imagine de putere absolută, cerându-i poporului devotament necondiţionat.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *