Frumusețe

Cum să ai un păr perfect, fără mătreaţă

O coafură perfectă nu poate fi cu adevărat desăvârşită dacă la baza părului se văd mici puncte albe. Din păcate, mătreaţa este o afecţiune a scalpului cu care se confruntă foarte multe persoane, indiferent de sex sau de vârstă, indiferent de lungimea părului sau de cât de dese sunt spălările podoabei capilare. Mătreaţa este formată din celulele moarte care se desprind de pe pielea capului. 

De asemenea, mătreaţa poate apărea din cauza stresului, a dietei dezechilibrate sau din cauza unor produse cosmetice pe care le folosim. Pentru a face ca mătreaţa să dispară, podoaba capilară are nevoie de o îngrijire specială. Iată ce trebuie să faci pentru a nu mai sta cu grija faptului ca mătreaţa să nu îţi strice buna dispoziţie.

1. Un remediu foarte eficient pentru diminuarea mătreţei este folosirea măştii cu ulei de măsline. Masează bine pielea capului, dar şi părul cu ulei de măsline, apoi lasă-l 30 de minute, după care speli bine părul. Podoaba capilară va fi lucioasă, mătăsoasă, se va pieptăna uşor, iar părul va avea un aspect hidratat. În acelaşi timp şi scalpul va fi hrănit. Părul tău va căpăta luciu, iar pielea capului o să fie hidratată.
2. Tot pentru a hrăni pielea capului poţi folosi 4-5 linguri de ulei de germeni de grâu, pe care le încălzeşti şi le amesteci cu ulei de măsline şi de cocos. Masează bine scalpul cu acest amestec şi lasă să acţioneze pentru 30 minute. După asta, spală bine părul.
3. Rozmarinul poate fi un aliat de nădejde atunci când trebuie să scapi de mătreaţă. Ai nevoie de o jumătate de cană de ulei de măsline şi ulei de cocos. Adaugă câteva picături de rozmarin. Masează scalpul cu această soluţie şi las-o să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa clăteşte cu apă caldă şi un strop de zeamă de lămâie.
4. Dacă vrei să scapi de mătreaţă, trebuie să fii foarte atentă şi la alimentaţia ta. Potrivit unor studii, consumul excesiv de brânză şi ciocolată are strânsă legătură cu apariţia mătreţei.
5. Foloseşte şampoane antimătreaţă. În magazine este o gamă foarte largă de desfacere pentru aceste produse de îngrijire. Atunci când alegi şamponul trebuie să ţii cont şi de natura părului tău. Nu te baza pe faptul că un anumit şampon a dat rezultate foarte bune anumitor persoane. Dacă la tine nu are efect, trebuie să încerci un altul. Pentru rezultate vizibile cele mai indicate sunt cele dermato-cosmetice. Dacă un şampon este eficient o perioadă de timp, apoi observi că nu mai ai rezultate, înseamnă că trebuie schimbat, deoarece organismul din cauza obişnuinţei nu mai reacţionează.
6. Cum mătreaţa este, de fapt, descuamarea pielii capului, se recomandă spălarea pe cap zilnică pentru a preveni acumularea de celule moarte pe scalp! 
7. Pentru a îndepărta excesul de celule de pe scalp, trebuie să recurgi la două şamponări în timpul unei şedinţe de spălare a părului, dar şi să freci energic la rădăcina părului atunci când te speli. La a doua şamponare, produsul de curăţare trebuie lăsat să acţioneze 5 minute pentru a-şi face efectul.
8. La final clăteşte părul foarte bine cu apă din abundenţă. De asemenea, este bine să te clăteşti cu oţet. Diluează câteva linguri de oţet în apă şi foloseşte la clătire. Exemplul este valabil şi cu zeama unei lămâi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *