Femeia

Descoperă-te prin terapia râsului

Când ai râs ultima oară de nu te mai puteai opri și nici aer nu prea aveai, iar la sfârșit făceai exerciții pentru maxilare? Dacă nu-ți mai aduci aminte exact, să știi că ai nevoie de o schimbare… prin râs. Mai ales că terapia prin râs a devenit foarte populară de câțiva ani încoace, oamenii se întâlnesc în ședințe speciale pentru a râde și a se simți bine. Nu costă nimic, este accesibilă tuturor, iar efectele sunt surprinzătoare.

Specialiștii în „terapia râsului” spun că râsul este un adevărat masaj intern, care înlesnește oxigenarea organelor, mai ales a creierului. Mai mult, în timp, cei care urmează ședințele în mod constant au o imunitate excelentă și nu răcesc. Unii scapă chiar și de timiditate. Căci, râzând, devii chiar tu.

Râsoterapia o poți practica și acasă, prin câteva exerciții:

– râzi în fața oglinzii. Strâmbă-te, gâdilă-te sub bărbie etc.;
– tot în fața oglinzii, ține limba lipită de cerul gurii sau de partea interioară a obrazului și încearcă să spui ceva, de exemplu, să reciți o poezie sau să povestești ce ai făcut azi;
– uită-te la comedii;
– organizează petreceri cu măști sau joacă mima cu prietenii (da, și pentru tine, și pentru prietenii tăi, nu doar pentru copii!).

O porție de veselie

De regulă, ședințele de râs încep cu o încălzire în care se râde, pe rând, folosind toate vocalele. Râsul cu „a” ajută inima să funcționeze bine și duce la învingerea inhibițiilor. Râsul cu „e” stimulează plămânii și sistemul osos. Râsul cu „o” antrenează esofagul și stomacul, cel cu „u” – întregul abdomen. Astfel, se face o adevărată „gimnastică internă”. Apoi, urmează diverse exerciții, cum ar fi „râsul telefonului”: o persoană își imaginează că are un telefon mobil în mână și râde pentru că cineva în telefon îi spune ceva comic. Apoi, le dă și celorlalți să asculte și toată lumea începe să râdă. În „râsul uriașului”, participanții merg pe vârfuri cu pași mari, apoi deodată se calcă pe toată talpa. Uriașul se lasă în jos pentru că vede un pitic, se apleacă, arată cu degetul și râde.

Iată doar câteva din avantajele terapiei:

► Râsul este cel mai bun exercițiu aerobic. Un minut de râs echivalează cu 10 minute de alergare.
De aceea, este de folos persoanelor cu un stil de viață sedentar și celor imobilizate la pat.
► Stimulează circulația sângelui.
► Întărește sistemul imunitar. Astfel, previne bolile sau grăbește vindecarea lor.
► Scade tensiunea arterială în cazul hipertensivilor.
► Îmbunătățește memoria.
► Combate insomnia și depresia.
► Reduce frecvența migrenelor.
► Este un bun medicament împotriva durerilor.

Timpul Suplimentul Femeia
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *